Wanneer

  • di 01 september 2020
    van 20.00u tot 21.50u
  • do 03 september 2020
    van 20.00u tot 21.50u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €; Vrijetijdspas: 5,00 €)

Waar

naam
cc Binder - Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs
Deel deze pagina
oorlogfilm

Sam Mendes verbluft met 1917, een uniek oorlogsdrama en huzarenstukje met een dwingende urgentie dat heldenmoed in real-time weergeeft in één enkel shot.

Op 6 april 1917 krijgen twee jonge Britse korporaals verraderlijk simpele orders: ze moeten een nabij Brits bataljon zien te bereiken om hen te vertellen dat ze in een val lopen. Als de boodschap hen niet op tijd bereikt, zullen duizenden Britten sneuvelen.

Blake (Dean-Charles Chapman, Game of Thrones) aanvaardt de missie onmiddellijk, want zijn broer zit in het bataljon dat ze moeten trachten te bereiken. Schofield (George MacKay) is iets terughoudender: hij beseft ten volle dat de tocht hen door vijandig terrein zal leiden en dat ze mogelijks niet zullen terugkeren.

Regisseur Sam Mendes (Skyfall, American Beauty) en gevierd cinematograaf Roger Deakins leveren bovendien een hallucinant technisch hoogstandje met deze (zo goed als) volledig in één lange take opgenomen film. Het one-take-gegeven sleurt het publiek mee in de race tegen de klok van de soldaten, die geen moment rust kennen in de onverbiddelijke en onophoudelijke dreiging van oorlog.

Regie: Sam Mendes
Land: Verenigde Staten
Met: Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Richard Madden, George MacKay

Kijkwijzer: 12

Hoe zorgen we er samen voor dat alles veilig verloopt? Met deze vijf maatregelen.

Bron: UiTinVlaanderen.be