Wanneer

  • za 21 november 2020
    van 20.00u tot 22.00u

Prijs

€ 25,00 (Vrijetijdspas: € 23)

Waar

naam
cc Binder - theaterzaal Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 203 27 05
e-mail
vrijetijdsloket@puursam.be
Deel deze pagina
We kennen Radio Guga, de band rond maestroloog Guga Baul, als een coverband van formaat. Maar onder de nieuwe naam “Studio Guga” schreven ze een heel bijzonder nieuw verhaal: een eerste studioplaat.

Zoals vanouds haalt Guga zijn beste stem-imitaties naar boven, maar deze keer met gloednieuwe, eigen nummers. Nummers die zò typerend zijn voor de geïmiteerde artiest, dat het lijkt alsof ze door henzelf zijn gemaakt. Vandaar ook de titel 'ONGEHOORD!'. Want zelfs de geïmiteerde artiesten hadden hun nummer nog nooit gehoord. En zomaar in de muzikale krochten duiken van een bekende muzikant, dat hoor je eigenlijk niet te doen. Tenzij je Guga Baul heet.

Muziekfenomeen Jean Blaute was zo enthousiast toen hij de eerste demo's hoorde, dat hij de productie voor deze plaat meteen op zich heeft genomen. Want wie anders dan Jean weet beter hoe je de sound van elke artiest kan grijpen? Bart Peeters, Raymond Van het Groenewoud, De Kreuners, Clouseau of Het Zesde Metaal: in de gedaante van Guga Baul en de zijnen krijgen ze allemaal een gloednieuw nummer. Beschouw Jean dus gerust als de “vijfde Beatle” van Studio Guga.

De vraag is niet langer: “Welke artiest doet Guga nu na?”, maar “Herken jij Studio Guga als je de nummers hoort?”

Bandbezetting:
Guga Baul (zang)
Joost Van den Broeck (drums)
Bert Embrechts (bas)
Filip Bollaert (gitaar)
Jacques Motmans (toetsen)


Persquotes

Het Nieuwsblad:
“Guga Baul is niet één maar tientallen uitstekende zangers. […] Guga Baul en zijn steengoede band waren gewoon fantastisch in het kwadraat. Haarjuist zingen en van de ene stemkleur (stem van bekende artiesten) vlot overgaan in de andere: een nooit eerder gehoord huzarenstuk.”

Snoozecontrol:
“Guga Baúl en zijn band brengen met “Studio Guga – Ongehoord” een wervelende show. Baul is niet enkel de nummer één stemmenimitator van Vlaanderen maar ook een schitterende verteller en veelzijdige zanger. Het is niet gemakkelijk om zowel grappig als diepzinnig uit de hoek te komen en
zowel jezelf, een haast schizofrene stemmenwisselende imitator en een veelstemmige zanger te zijn, maar het lukt Guga Baúl wonderwel.”

Reacties van de geïmiteerde artiesten

Kommil Foo over 'Groei':
"De manier van schrijven daar moest ik heel erg om lachen, om de grilligheid van sommige dingen toch nog in het metrum te krijgen, da's super goed gedaan."

Bart Peeters over 'In Balans':
"Doe die ditfongeringen weg en maak die 'Lierser', 'Boechoutser', 'Hoveser' en dan is het spot on."

Clouseau over 'Winnaar':
"(Koen) 't is gaaf! En als het begint dan denk je echt: 'Oké, dat ben ik hé.' (Kris) Zeker als die eerste zinnen beginnen dacht ik even 'woooow'. Als Koen eens niet beschikbaar is, dan bel ik hé!"

Stef Bos over 'Held':
"Ik hoor mezelf, da's heel vreemd. Het is een soort spiegel. Ik vind het oprecht een goeie song, ik zou hem wel eens willen zingen."

Boudewijn de Groot over 'De Filosoof':
"Het zou zomaar een nummer van mij kunnen zijn, maar wat moeilijk is, is het timbre. Ik weet niet waar het aan ligt... Jij switcht heel gemakkelijk van het ene timbre naar het andere, maar mijn timbre schijnt wat dat betreft moeilijk te zijn."

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

www.studioguga.be

Hoe zorgen we er samen voor dat alles veilig verloopt? Met deze vijf maatregelen.

Bron: UiTinVlaanderen.be