Wanneer

  • di 12 november 2019
    van 20.00u tot 21.51u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €; Vrijetijdspas: 5,00 €)

Waar

naam
cc Binder - Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
In aanwezigheid van: Eva Cools, Natali Broods, Roy Aernouts, Anna Franziska Jäger, Mauro Pawlowski

Na een handvol kortfilms en enkele videoclips voor Mauro Pawlowski en Intergalactic Lovers debuteert Eva Cools met een langspeelfilm over Cleo, een zeventienjarige meid die haar ouders verloor bij een ongeval met vluchtmisdrijf. Om dat plotse verlies te plaatsen werpt zij zich op het Brusselse nachtleven, de pianopartituren van Rachmaninov en de oudere Leos. Cools spaarde duidelijk kosten noch moeite om haar scenario te verfilmen, dat reeds prijzen won omwille van zijn poëtische gelaagdheid. Niet alleen trommelde ze dirigent Dirk Brossé met een symfonisch orkest op en overtuigde ze genoeg sponsors met haar crowdfundingsactie, ze strikte ook Anna Teresa De Keersmaekers dochter Anna Franziska Jäger en Black-actrice Martha Canga Antonio om naast klasbakken als Natali Broods, Lucie Debay en Yolande Moreau te spelen. Een debuut dat alles uit de kast haalt om een sterke indruk te maken!

Regisseur Eva Cools groeide op in Breendonk en was tot voor kort vooral bekend voor haar prachtige Spaanstalige kortfilms Las Meninas en El Camino del deseo, maar daar komt nu met haar langspeeldebuut Cleo verandering in. Ze werd bekroond met de Visser-Neerlandiaprijs voor beste script, een prestigieuze scenarioprijs die door Nederlandse en Vlaamse experten wordt uitgereikt.

Eva Cools stelt haar film voor in cc Binder. Dat doet ze in aanwezigheid van cast en crew. Tv-gezicht Ben Roelants verwelkomt hen en verzorgt het nagesprek. Na de film geeft Mauro Pawlowski een kort optreden in cc Binder met muziek van de soundtrack.

Jij kunt dit exclusieve blauwe loper-event bijwonen: een echt buitenkansje. Want pas 2 weken later verschijnt de film in de Belgische bioscoopzalen.

Lees ook ons interview met Eva.

Nog meer Eva Cools
Voorafgaand aan de avant-première vertonen we drie kortfilms van Eva, telkens op dinsdag:

22/10, 19u30: De puta madre
29/10, 19u30: El Camino del deseo
05/11, 19u30: Las Meninas

Bron: UiTinVlaanderen.be