Wanneer

  • di 01 oktober 2019
    van 20.00u tot 22.55u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €; Vrijetijdspas: 5,00 €)

Waar

naam
cc Binder - theaterzaal Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
drama

Twee Chinese films, Better Days van Derek Kwok-cheung Tsang en One Second van Zhang Yimou, werden begin dit jaar door de Chinese overheid van de Berlinale teruggetrokken. Wel in de hoofdcompetitie daar én kritisch over de maatschappelijke ontwikkelingen in China: So Long, My Son van Wang Xiaoshuai, een vakkundig uitgesponnen familiedrama over in het reine komen met het verleden.

Deze prachtige parel die het leven van twee families gedurende drie decennia vertelt, is veel meer dan een persoonlijk drama. Ingenieus springt de film doorheen de tijd en wordt de impact duidelijk van de grote veranderingen in de Chinese samenleving – zoals de éénkindpolitiek – op het persoonlijke leven van de gewone mens.

So Long, My Son ging op het Filmfestival van Berlijn lopen met zowel de Prijs voor Beste Acteur als de Prijs voor Beste Actrice. Terecht, want de acteurs nemen je moeiteloos mee op een epische en pakkende reis doorheen het leven van personages die ondanks het lot en grote maatschappelijke veranderingen in staat blijven tot liefde. De film won ook de grand prix op het Brussels Internationaal Film Festival.

Regie: Xiaoshuai Wang
Land: China
Met: Liya Ai, Jiang Du, Zhao-Yan Guo-Zhang

Bron: UiTinVlaanderen.be