Wanneer

  • di 10 september 2019
    van 20.00u tot 21.53u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €; Vrijetijdspas: 5,00 €)

Waar

naam
cc Binder - Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
drama

Dit zacht vermomde autobiografisch portret schetst een tijdreis door Pedro Almodóvars persoonlijk en cinematografisch verleden en is tevens een best-of-compilatie van alles waarvoor we de Spaanse grootmeester zo aanbidden.

Filmmaker Salvador Mallo (Antonio Banderas) is over zijn hoogtepunt heen. Fysiek doorleeft hij een crisis, creatief zit hij vast. Onvermijdelijk drijven zijn gedachten af naar het verleden. In kleurrijke flashbacks beleven we Salvadors kindertijd in de jaren 60.

Onder de helblauwe hemel leeft de kleine man een idyllisch pastoraal leven met zijn moeder Jacinta (Penélope Cruz) in een landelijk dorpje nabij Valencia. Hun thuis is een frappante, lichtrijke zelf gefabriceerde huisgrot vol plantjes, compleet met natuurlijke skylight. Dat hun geïmproviseerde woonst en bucolische levensstijl een gevolg is van de armoede na de Spaanse burgeroorlog is amper te voelen. De hedendaagse Salvador is echter allesbehalve zorgeloos en verdrinkt in betrekkelijk meer pijn dan glorie.

Hoewel Almodóvar de mosterd voor zijn 21e film duidelijk dicht bij huis zocht – Banderas verschijnt in het typische Almodóvarkapsel en draagt zelfs kleren van de regisseur – is het professioneel dipje van Salvador gelukkig niet op waarheid gebaseerd: het stilistisch briljante Dolor y gloria moet niet onderdoen voor de topfavorieten uit zijn rijke oeuvre.

Antonio Banderas werd op het filmfestival van Cannes door de jury bekroond met de prijs voor beste acteur.

Regie: Pedro Almodóvar
Land: Spanje
Met: Antonio Banderas, Penélope Cruz, Raúl Arévalo

Bron: UiTinVlaanderen.be