Wanneer

  • do 13 februari 2020
    van 14.00u tot 15.00u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
CC Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 432880 Bornem
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
In deze voorstelling interpreteert Theater Speelman de klassieker 20.000 mijlen onder zee van Jules Verne. Met elementen uit dit wondermooie verhaal vertelt Speelman het verhaal van de mens van vandaag die rondom zich kijkt naar een steeds krankzinniger wordende wereld

Wat als de grootste pessimisten onder ons profeten dreigen te worden? Waar kunnen we in de toekomst nog naartoe als we zo blijven omgaan met onze planeet? Terug naar de zee, daar waar we ooit vandaan kwamen?

Theater Speelman gebruikt dit bijna 150 jaar oude meesterwerk om brandend actuele onderwerpen aan te snijden en te verwerken in haar eigen muzikale versie van de feiten. In een wervelende muziektheatermonoloog blaast Speelman de epische duikboot Nautilus leven in, door ze op te bouwen tot een ware klank- en video-installatie. Door projecties en musicerend met het metaal van de boot, laat Speelman de Nautilus mee haar verhaal doen. Een verhaal over octopussen, wetenschap, natuur, onderwaterwandelingen, verdwenen continenten… en Kapitein Nemo.

Twee muzikanten en één verteller nemen u mee… 20.000 mijlen onder zee!

Concept en regie: Stan Reekmans
Tekst: Johan Buytaert
Spel: Gert Jochems

www.speelmanvzw.be

Schoolvoorstelling voor leerlingen van het derde en vierde leerjaar.

Samenwerking met CC Ter Dilft Bornem.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Verwante activiteiten