Wanneer

  • za 01 juni 2019
    van 20.00u tot 22.30u
  • zo 02 juni 2019
    van 15.00u tot 17.30u

Waar

naam
GC de Nestel
adres
Buisstraat 19c2890 Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
d'Harmonie vzw Sint-Amands

Contact

website
http://www.go-nuts.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Cecilia’s Symphonic Band, het harmonieorkest van d’Harmonie vzw, nodigt je uit op haar concertreeks op zaterdag 1 juni om 20.00u of op zondag 2 juni om 15.00u in het Gemeenschapscentrum De Nestel te Puurs-Sint-Amands.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Leen Van Damme. Toneelvereniging Thaleia zorgt voor de presentatie en is je gids tijdens deze muzikale ontdekkingsreis.
Op het programma staat ondermeer het legendarische "Le Carnaval des Animaux" uit 1886 van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Maar ook de dino’s van Jurassic Park, Tom and Jerry en de Pink Panter zijn van de partij. Starten doet het orkest met de prachtige "Fledermaus Ouvertüre" van Johann Strauss Jr.

Het belooft een waar, muzikaal spektakel te worden!

Le Carnaval des Animaux

Grote zoölogische fantasie van Camille Saint-Saëns

Le Carnaval des Animaux - Grande Fantaisie Zoölogique uit 1886 is een 14-delige compositie voor ensemble of klein orkest van de Franse componist Camille Saint-Saëns (1835-1921). Saint-Saëns beeldt in de compositie een aantal dieren uit. Het zijn voornamelijk de karakteristieke eigenschappen van de dieren die, een beetje spottend maar soms ook zeer treffend, weergegeven worden. Saint-Saëns schreef het werk puur en alleen voor het plezier van zichzelf en zijn vrienden. Tijdens zijn leven werd het stuk slechts één keer voorgedragen, en dat was binnen de privésfeer. Saint-Saëns stond de publicatie van het werk tijdens zijn leven niet toe. De waarschijnlijke reden is dat Saint-Saëns een dergelijk satirisch en humorvol stuk niet vond passen bij een componist op het hoogtepunt van zijn carrière. Het werk bleef bijna 30 jaar liggen en werd pas in 1922 voor het eerst uitgegeven. In de loop der tijd won het enorm aan populariteit.

Cecilia's Symphonic Band brengt dit legendarische werk in een unieke bewerking voor harmonieorkest. Het schitterende arrangement is van de hand van de Japanse arrangeur Yo Goto.

Cecilia's Symphonic Band

Cecilia's Symphonic Band is het harmonieorkest van d'Harmonie Sint-Amands. Het orkest bestaat uit vijftig gemotiveerde en getalenteerde muzikanten. De muzikale leiding is in handen van dirigent Leen Van Damme. Het orkest heeft ondertussen een aantrekkelijk en zeer gevarieerd repertorium kunnen opbouwen.

 

Zijn tijdens het concert ook van de partij:

Tom and Jerry, Jurassic Park, African Symphony, Chicken Run, Die Fledermaus en Cry of the Last Unicorn.

 

Laat je eens extra verwennen met onze speciale VIP-formule!

Je wordt bij aankomst verwelkomd in de VIP-lounge met warme en koude hapjes en een glaasje bubbels. Je krijgt bovendien de beste plaats en tijdens de pauze kan je rustig een drankje nuttigen, samen met de artiesten en muzikanten.

Tekenwedstrijd

We laten ons graag inspireren door alle leerlingen van de Sint-Amands basisscholen en organiseren een DINO-TEKENWEDSTRIJD. Zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het concert van zondag 2 juni in GC De Nestel.