Wanneer

  • do 12 maart 2020
    van 20.00u tot 21.45u

Prijs

€ 15,00 (Basistarief: 15,00 €)

Waar

naam
CC Binder - Klapper
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
Tg WUIVEND RIET

Contact

Telefoon
03 203 27 05
e-mail
vrijetijdsloket@puursam.be
website
http://www.wuivendriet-writeon.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Naar het boek van Johanna Spaey (Uitgeverij De Geus)

In gezelschap of alleen, werkend of wandelend, treurend of vierend, dromend of wakker, dansend of afwassend, of noem het allemaal maar op, altijd weer is het dezelfde ervaring: ik tuimel. Even verdwijn ik dan voor altijd, in het blauwe niets. Dat zich ergens in mij bevindt. Maar ik weet niet waar, niet waarom en nooit wanneer.
Het minst nog weet ik waarom het mij pijn wil doen. En dát, wat mij betreft, is de wezenlijke kwestie. Waarom houdt er zich iets in mij schuil dat mij, out of the blue, onverschillig wanneer, op elk moment, kan herinneren. Aan mijn volstrekte verlatenheid. Wie of wat heeft dat ooit bedacht, en waarom en waartoe? (B. Dewulf)

Er zijn evenveel definities van eenzaamheid als er mensen zijn die de eenzaamheid ervaren. Vaak wordt het begrip eenzaamheid gedefinieerd vanuit een negatief gevoel: een gemoedstoestand die met een gevoel van leegte, isolement, verdriet en depressiviteit gepaard gaat.

Tg WUIVEND RIET benadert de eenzaamheid in samenhang met kunst, liefde, wetenschap en tal van andere gebieden. Dat werpt een verrassend nieuw licht op een begrip dat we minder goed kennen dan we denken. Er moet iets zijn met eenzaamheid waardoor we haar steeds weer opzoeken. Is die eenzaamheid zelfgekozen, zelfopgelegd, aangeboren of gedwongen?

Met: Marilou Mermans, Aafke Bruining en Ellen Van de Poel

Tekst: Johanna Spaey en Ellen Van de Poel (dialogen).

Regie: Ed Vanderweyden

Bron: UiTinVlaanderen.be