naar top
Menu
CC De Kollebloem

Oud ijzer - TG Wuivend Riet

op donderdag
14 november
foto: Oud ijzer

Wanneer

  • do 14 november 2019
    van 20.00u tot 21.45u

Prijs

€ 15,00 (Basistarief: 15,00 €)

Waar

naam
CC Binder - Klapper
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
Tg WUIVEND RIET

Contact

Telefoon
03 203 27 05
e-mail
vrijetijdsloket@puursam.be
website
http://www.wuivendriet-writeon.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn ...

In de zwarte komedie OUD IJZER maken we kennis met de zeventigjarige eeneiige zesling Faire. De zes zussen Faire groeiden op in verschillende pleeggezinnen, en gingen ieder hun eigen weg.

Zeventig jaar later is Josine een rusteloze nymfomane, Iréne is een zakenvrouw en leidt haar eigen postorderbedrijf en fotostudio, Martha trouwde een industrieel uit een Duitse familie die worstelt met haar oorlogsverleden, Madeleine woont in bij haar schoondochter en dreigt in een instelling te verzeilen, Charlotte is een gerespecteerd filosofe (en handige afperster), en Louise trad uit het klooster en trouwde met een conservatief politicus.

Zes zussen, zes levens, zes vrouwen, zes karakters, zes verhalen ... Tussen de zes zussen bestaat bovendien een even geheimzinnige, als onbreekbare band. Dat blijkt pas echt, wanneer uit het niets een zekere Pauline Faire opduikt. Een zevende, en onbekende zus. Of toch niet? De cirkel van het verleden lijkt zich te sluiten. Of begint alles weer opnieuw?

De zussen Faire lijken zeven keurige dametjes die geen vlieg kwaad doen. Maar omdat geen van de zussen wil zijn wie zij is, is niemand van hen wie zij lijkt te zijn. Dat wordt duidelijk wanneer onverwachte gebeurtenissen de zussen dwingen tot extreme keuzes met verstrekkende gevolgen ...

Inspiratiebron voor OUD IJZER is de Griekse mythe van Plejaden. Het zevengesternte van de sisterhood, dat schittert in het sterrenbeeld Stier. Het resultaat is een zwarte komedie die op ironisch-sarcastische toon thema's behandelt als identiteit, aftakeling, liefde en dood. Het stuk toont momentopnames uit zeven vrouwenlevens. Samen vormen die een groteske dwarsdoorsnede van een ijzeren generatie die vecht tegen het etiket 'grijze plaag'. Want iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn ...

Met: Marilou Mermans, Yorgo Fontaine, Ellen Van de Poel, Faye Jacquemin en Sylvie Huysman.

Tekst & regie: Ed Vanderweyden

Bron: UiTinVlaanderen.be