naar top
Menu
CC De Kollebloem

Electro Acoustic Tour - Axelle Red

op vrijdag
11 oktober
foto: 2019.10.11_AxelleRed_Staand.jpg

Wanneer

  • vr 11 oktober 2019
    van 20.00u tot 22.00u

Prijs

€ 36,00

Waar

naam
cc Binder - theaterzaal Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 203 27 05
e-mail
vrijetijdsloket@puursam.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Na 'Rouge Ardent' (5de best verkochte album in België in 2013) en akoestisch album 'Acoustic', stelde Axelle Red vorig jaar haar meest recentste album 'Exil' voor in zalen als Ancienne Belgique, De Roma, Handelsbeurs, Flagey, Kursaal, Reflektor, etc.

Voor het album 'Exil' trok Axelle naar Memphis, Nashville en Los Angeles. Het is Los Angeles dat een nieuwe adem bracht. In Laurel Canyon werkte ze samen met Dave Stewart, maar ook met producers die sinds een decennium de charts domineren.

Op Exil staan grote namen zij aan zij met die van Axelle. Met twee ervan heeft ze een gemeenschappelijk verleden: Albert Hammond en Shelly Peiken schreven exact 25 jaar geleden mee aan één van de grootste successen op haar debuutplaat, de klassieker Sensualité. Hammond, auteur van een dertigtal wereldhits waarvoor oa. Whitney Houston en Tina Turner hem eeuwig dankbaar zijn, had ze al eerder teruggezien - ze delen samen de credits voor enkele nummers op Rouge ardent.

In februari werd haar gloednieuwe single 'D'autres Que Nous (14 Bd Saint-Michel)', die ze samen met de Franse zanger Ycare opnam, uitgebracht in België. De single werd in Frankrijk al lovend onthaald door radiostations als RTL, Chérie FM, RFM en RTL2.

Axelle's tomeloze liefde voor muziek, passie voor het leven en altruïstische inzet voor een betere wereld liggen aan de basis van al haar activiteiten. Ze verkocht 5 miljoen albums, schreef vele songs die een soundtrack voor het leven vormen, zoals Parce que c'est toi, Rester Femme, Ma Prière, Rouge Ardent … , zong samen met Youssou N'Dour voor de opening van de Wereldbeker Voetbal, had 1 van de grootste Franse hits aller tijden in duet met de Franse iconische artiest Renaud, reisde naar door oorlogsgeweld en armoede geteisterde gebieden gedurende 20 jaar als Ambassadrice voor Unicef, is Ambassadrice voor Handicap International, kreeg in Frankrijk de hoogste artistieke onderscheiding als Chevalier des Arts et de Lettres en kreeg een Eredoctoraat van de Universiteit Hasselt.

Dit najaar tourt ze opnieuw in de Belgische en Franse zalen met haar nieuwe 'Electro Acoustic Tour', samen met haar fantastische muzikanten Dominique Vantomme, Wigbert Van Lierde en Simon LeSaint, in een onverwachte combinatie van de elektronische invloeden van het album 'EXIL' en akoestische instrumenten.

Bron: UiTinVlaanderen.be