naar top
Menu
CC De Kollebloem

Huiskamerconcert - Ernst Löw & Deborah Ostrega

op zaterdag
21 september
foto: Ernst en Deborah.jpg

Wanneer

  • za 21 september 2019
    van 20.00u tot 22.00u

Prijs

€ 12,00 (Vrijetijdspas: €10)

Waar

naam
een huiskamer in Puurs-Sint-Amands
adres
nog niet gekend2870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 203 27 05
e-mail
vrijetijdsloket@puursam.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
België- Holland. Twee keer drie kwartier Belgische en Hollandse kleinkunstklassiekers. Gebracht in het ritme van Deborah Ostrega en Ernst Löw. Rauw, hees en tedere duetten.

Van Brell tot Thé Lau. Van Bram Vermeulen via Ramses Shaffy en Liesbeth List tot Jef van Nuytzel en Ann Christy. Van velen tot anderen.
Van Deborah Ostrega tot Ernst Löw. Puur, zoals de songs ooit geschreven zijn maar een ander jasje aangereikt krijgen.

Ernst Löw & Deborah Ostrega nemen een aparte plek in in het Nederlandstalige muzieklandschap. Als een hedendaagse versie van Ramses Shaffy en Liesbeth List brengen zij, begeleid door de liefde, het Nederlandstalige Lied op een eigenzinnige manier.
In hun programma België-Holland spelen zij songs die een indruk achterlieten in hun jeugd in hun adolescentie, in hun volwassen leven, in hun leven van vorige week.
“Zo mooi om te zien dat jullie ook werkelijk verliefd zijn,” is een vaak gehoorde reactie van het publiek.
Is dat de reden dat het programma zo gesmaakt wordt?
Waarschijnlijk niet, of toch wel? De songs die er in ieder geval gebracht worden raken je, en vaak dieper dan het origineel.

Zanger Gitarist Ernst Löw zet met zijn woeste kop en dito stem zijn verleden als Herman Brood adept flink in de verf. Komende uit een artiestenfamilie uit het Hollandse Hilversum had hij na het ontdekken van enige Nederlandstalige rock & roll held de smaak flink te pakken. Hij wist het zeker, hij zou de nederlandstalige versie van Brood worden. Maar Brood bestaat al, werd hem gezegd. Dan gaan we toch naar België?
Aldaar ontpopte de eigenzinnige artiest zich eerder tot een eigen versie van Ernst Löw. Hij maakte een paar sterke albums met oa Dany Lademacher en Rick De Leeuw als producer. Hij dook geruime tijd als acteur op in allerlei tv series, tot hij Deborah Ostrega leerde kennen en hij resoluut voor de muziek koos.

Deborah Ostrega is sowieso een kat die je niet zomaar in een of ander kattenluik naar binnen kan laten gaan. Komende uit een Pools mijnwerkersgezin, afgewezen op de balletschool wegens te grote boezem, stewardess op verschillende lijnvluchten, bordjes omdraaister bij het rad van Fortuin, ster reporter bij de Mediamadammen en dan ook die fantastische in Amerika wereldberoemde zangeres van The Lords of Acid....
Wat doet zo'n iemand eigenlijk in een programma van het Nederlandse Lied?
“Omdat het niet gaat door welk luik je naar binnen gaat, het is de emotie die telt....”

Bron: UiTinVlaanderen.be