naar top
Menu
CC De Kollebloem

Dethleff - De Mannschaft

op maandag
21 januari
foto: dethleff de mannschaft.jpg

Wanneer

  • ma 21 januari 2019
    van 10.30u tot 11.30u
  • ma 21 januari 2019
    van 14.00u tot 15.00u

Prijs

€ 7,00

Waar

naam
cc Binder - Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Dethleff is een jongen met de lelijkste naam ter wereld. Hij is genoemd naar de caravan waarin hij verwekt is. Zijn vader heeft al lang een ander gezin en zijn moeder verhuist elke twee jaar, omdat ze nergens kan aarden. Dethleff moet mee. Altijd. Maar Dethleff kan ook nergens aarden, 'het is ne rare, ne stille, nen eenzaat' zeggen de mensen.

Hij woont sinds kort in een appartement, op het 14de verdiep, in een buurt waar hij niemand kent.
Hij is het verhuizen beu. Hij is het moeten spellen van zijn naam beu, het alleen zijn, het uitgelach, het platzetten van de banden van zijn fiets, het verstoppen van zijn boekentas …
Hij wil niet meer verder en neemt de trap naar het 15de, het dak.
Op het moment dat hij een stap te ver wil zetten, wordt er aan zijn mouw getrokken door Kayleigh, de zotte doos van het 13de verdiep.

DETHLEFF is het verhaal van Dethleff, een jongen die het niet meer ziet zitten. En over Kayleigh, die ondanks haar hoogtevrees toch het dak opkruipt om een wildvreemde een helpende hand te reiken.

Over twee verdwaalde zielen die samen de weg zoeken, over zelfdoding, over eenzaamheid en aan de rand staan, maar vooral over het leven. Kei-hard over het leven. Over t-shirts van Kurt Cobain, over de valversnelling, over uzelf dood snoepen, over eindelijk kunnen ademen en over plezier maken tot je bijna sterft van het lachen.

Na 'LIV' maakt De Mannschaft zijn tweede jongerenproductie voor 14+. Waar 'LIV' ging over kanker bij jongeren, zal DETHLEFF gaan over zelfdoding bij jongeren. Opnieuw een beladen thema dat, zoals bij 'LIV', op Mannschaftwijze behandeld zal worden: met veel humor en respect voor zij die er mee in aanraking zijn gekomen.

Concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel
Spel: Jonas Vermeulen en Linde Carrijn
Decor: Laura Wallrafen
Kostuum: Laura Wallrafen
Techniek: Thomas Stevens
Productie: Chloe De Vos
Communicatie: Dirk Vandervelden
Beeld: Charlotte Wouters

In samenwerking met CC Ter Dilft Bornem.

Verwante activiteiten