naar top
Menu
CC De Kollebloem

40 jaar CMB - Karim Baggili

op zaterdag
22 december
foto: affiche 40 jaar cmb

Wanneer

  • za 22 december 2018
    van 20.00u tot 22.00u

Prijs

€ 20,00 (leden CMB Puurs: 15 euro, cursisten CMB Puurs: 15 euro)

Waar

naam
cc Binder - Theaterzaal de Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CMB Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
e-mail
info@cmbpuurs.be
website
http://www.ccbinder.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Muziek boven alles! Muziek kan zich alle vrijheid veroorloven. Denk maar aan kruisbestuivingen tussen rock, elektro, groove, flamenco, wereld-, traditionele, romantische en Angelsaksische muziek. Muziek verzoent passie, spontaniteit en eerlijkheid. Het zorgt voor mooie, aangenamen en zelfs geniale momenten.

Karim en zijn muzikanten brengen een mix van Karim's twee nieuwste albums: Apollo You Sixteen Part 1 & 2. Het goed geoliede repertoire van de vorige plaat wordt aangevuld met nieuwe composities. Drie nummers zullen in het Engels worden gezongen. De gitarist veroorlooft zich voor het eerst deze stilistische vrijheid. En hij had volkomen gelijk!

De invloed van Arabische muziek is onmiskenbaar aanwezig in al zijn albums. Levendig en verfijnd, verankerd in de Jordaanse afkomst van zijn vader. Uit enkele stukken ontsnappen Balkanklanken en -ritmes, ingegeven door de Joegoslavische roots van zijn moeder.

Toch is deze muzikant geboren en getogen in België. Zijn eerste liefdes? Michael Jackson, Deep Purple en zelfs Dire Straits. Een brug tussen het Oosten en het Westen, een reis tussen wereld- en popmuziek.

Je hoort een kundige maar toegankelijke muziek, intellectueel en toch verstaanbaar, werelds en tegelijkertijd progressief.

De stem krijgt meer ruimte, en dat levert een bijkomende dimensie op aan de merkwaardige en betoverende muzikale avonturen van Karim Baggili.

Bron: UiTinVlaanderen.be