Wanneer

  • di 23 april 2019
    van 20.00u tot 22.17u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €; Vrijetijdspas: 5,00 €)

Waar

naam
cc Binder - Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
drama

Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de Katholieke kerk bekend te maken. Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. De gevolgen van het onthulde schandaal zijn niet te overzien en zal hun levens voorgoed veranderen.

François Ozon (Parijs, Frankrijk, 1967) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Franse filmmakers van de laatste jaren. Zijn films karakteriseren zich door scherpe satirische humor en een vrije visie op seksualiteit.

Zijn eerste lange speelfilm, Sitcom, uit 1988, ging in première op het filmfestival van Cannes. In 2000 volgden Gouttes d'eau sur pierres brûlantes, een bewerking van een vroeg toneelstuk van Fassbinder en Sous le sable met Charlotte Rampling. Die laatste film werd genomineerd voor drie Césars, voor beste actrice, beste film en beste regisseur. Ozon brak in 2002 internationaal door met 8 femmes, een kruising tussen een moordmystery en een Hollywoodmusical waarin enkele van de belangrijkste Franse actrices van die tijd speelden: Catherine Deneuve, Isabelle Hupert, Emmanuelle Béart en Fanny Ardant. In 2003 volgden nog Swimming Pool en in 2012 Dans la maison, beide met internationaal succes.

Regie: François Ozon
Land: Frankrijk
Met: Melvil Poupaud, Swann Arlaud, Denis Ménochet

Bron: UiTinVlaanderen.be