Wanneer

  • di 16 april 2019
    van 20.00u tot 21.36u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €; Vrijetijdspas: 5,00 €)

Waar

naam
CC Binder
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
drama, coming-of-age in aanwezigheid van regisseur Kenneth Mercken

De jonge wielerbelofte Felix staat op het punt om in Italië een semiprofessioneel team te vervoegen. Hij wil koste wat het kost in de voetsporen van zijn fanatieke vader treden, die absoluut wil dat zijn zoon het verder schopt dan hij. Felix' frêle gezondheid blijkt echter niet opgewassen tegen de nietsontziende wielerwereld met zijn moordende concurrentie.

Debuterend regisseur Kenneth Mercken putte voor dit universele verhaal uit eigen ervaring. Hij schopte het in 2000 nog tot Belgisch kampioen bij de eliterenners zonder contract. In Italië ondervond hij dat zijn lichaam niet geschikt was voor de slopende sport, en keerde hij zijn jongensdroom de rug toe om film te gaan studeren. In 2012 verliet hij het RITCS met de kortfilm The Letter, die hem een VAF Wildcard opleverde. Ook hoofdrolspeler Niels Willaerts weet hoe het er in de wielerwereld aan toe gaat: hij is zelf coureur en maakt nu een sterk debuut als acteur.

Na de film is er een Q&A met regisseur Kenneth Mercken.

Deze special screening is een samenwerking met Klein-Brabantse wielertoeristenclubs WIK '70 PuursPuurCyclingSnelvoetersBreendonkse TrappersKWB Fietsers Oppuurs, The MudDevilsMialleno,  't KlikskeAmerika en Cardiab Cycling Team.

Regie: Kenneth Mercken
Land: België
Met: Koen De Graeve, Karlijn Sileghem, Niels Willaerts, Fortunato Cerlino

Bron: UiTinVlaanderen.be