Wanneer

 • vr 04 januari 2019
  -
  zo 31 maart 2019
  maandag
  open
  dinsdag
  om 10u
  woensdag
  van 10u tot __.__u.
  donderdag
  om 10u
  vrijdag
  om 10u
  zaterdag
  open
  zondag
  open

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
cc Binder
adres
Forum 92870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.ccbinder.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Fotograaf Charlie De Keersmaecker bijt de spits af in cc Binder: hij is de allereerste kunstenaar die tentoon stelt in de nieuwe exporuimte. De tentoonstelling loopt van 4 januari tot en met 31 maart: elke werkdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen van 14 tot 17 uur.

Deze zomer verbleef De Keersmaecker dichter bij huis, in zijn geboortedorp Sint-Amands waar hij een indrukwekkende reeks maakte rond de indrukwekkende, mooiste Scheldebocht. Ook hier spelen jongeren een belangrijke rol.

De Keersmaecker toont ons een mooi, hoopvol verhaal aan de waterkant.

Rondleidingen door Charlie

Op donderdag 21 februari neemt kunstenaar Charlie De Keersmaecker je mee op pad doorheen zijn tentoonstelling. Hij vertelt over hoe de reeks tot stand kwam en geeft je inkijk in zijn leven als fotograaf. Schrijf je in voor één van de rondleidingen via de webwinkel.

Fotoboek Down By The River

Liefhebber van fotografie? Charlie bundelde al zijn foto’s uit de expo in het boek Down By The River. Een collector’s item dat absoluut thuishoort in je boekenkast. Bestel je exemplaar via de webwinkel.

Over Charlie

Charlie De Keersmaecker (°1975), afkomstig uit Sint-Amands, werkt voor nationale en internationale tijdschriften. Hij is vooral bekend voor modefotografie en portretten van muzikanten en kunstenaars.

Charlie De Keersmaecker studeerde aan Sint-Lucas Brussel en aan het Cleveland College of Art & Design, Middlesbrough, U.K.

De portretfotografie van Charlie De Keersmaecker is realistisch en ongecompliceerd. In het werk is geen vaste interpretatie aanwezig, maar er gaat een groot analytisch inzicht van uit. De foto's zijn filmisch. De gefotografeerde personen worden een fysiek object.

Het vorige project van Charlie De Keersmaecker “Young Americans” liep deze zomer in het Modemuseum in Hasselt. Hiervoor trok hij twee maanden door de USA en werden 10.000 km afgelegd. Het originele plan omvatte een trip van New York naar Los Angeles. Tijdens deze reis, al rondtrekkend en fotograferend, werd het hem duidelijk dat hij zich meer en meer op de jongerencultuur richtte.

Tijdens de zomer nam hij ook deel aan de tentoonstelling “Icon”, een fototentoonstelling in Antwerpen met o.a. Anton Corbijn, Carl De Keyzer, Dirk Braeckman.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be