Wanneer

  • di 20 november 2018
    van 20.00u tot 21.52u

Prijs

€ 6,00 (Basistarief: 6,00 €; Vrijetijdspas: 5,00 €; FFG Friends: 5,00 €)

Waar

naam
cc Binder - Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
avant-première met livestream Q&A met regisseur Felix van Groeningen

Voor zijn eerste, langverwachte Hollywoodfilm koos Felix van Groeningen voor het waargebeurde verhaal van de aan crystal meth verslaafde Nic Sheff en diens vader David. David beschrijft in zijn autobiografie Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction hoe hij met lede ogen toekeek hoe zijn zoon in de greep van een verwoestende verslaving raakte - een ervaring waarover ook Nic zelf getuigt in Tweak: Growing Up on Methamphetamines.

Oorspronkelijk zou Cameron Crowe beide boeken tot één film versmelten met Mark Wahlberg in de hoofdrol, maar producer Brad Pitt vertrouwde de Belgische regisseur van De Helaasheid der Dingen en het Oscargenomineerde The Broken Circle Breakdown uiteindelijk de aangrijpende familiekronieken toe. Samen met Luke Davies, scenarist van onder andere Candy en Lion, destilleerde hij er het verscheurende verhaal uit van een vader die machteloos toekijkt hoe zijn zoon door drugs steeds verder van hem en van het leven wegdrijft, én het gevecht dat ze daarna samen voeren om het goedje vaarwel te zeggen.

Hun scenario wist alvast topacteurs als Steve Carell (The Big ShortFoxcatcher) en Timothée Chalamet te charmeren, de rijzende ster die nog maar net bekomen is van zijn doorbraakrol in Call Me By Your Name. Voor Beautiful Boy kruipt de 22-jarige acteur in de huid van Nic, een uitdagende rol die hem opnieuw tot een Oscarfavoriet promoveert. Althans, dat nieuws gonst al maanden op het net: sinds Amazon de filmtrailer op de wereld losliet, concludeerde internationale media immers dat Chalamet die tweede Oscarnominatie al op zak had. Ook over Van Groeningens kansen wordt gediscussieerd. Dat zijn film in wereldpremière ging tijdens het internationaal filmfestival van Toronto verklapte voor velen alvast duidelijke Oscar-ambities. Maar voor we te hard van stapel lopen: Felix van Groeningens drama is de Film Fest Gent On Tour van november. Kom 'm daar eerst bekijken. Daarna is er nog tijd genoeg om de Oscarkansen van Beautiful Boy te wikken en wegen.

Felix van Groeningen is op dinsdag 20 november net terug in het land en zal in Cinema Cartoon’s aanwezig zijn voor een Q&A na de filmvertoning  van Beautiful Boy. Patrick Duynslaegher zal met hem dan een gesprek van ongeveer een halfuur hebben. Na de vertoning in onze zaal zal je zal je dit gesprek via een live-uitzending ook in cc Binder kunnen volgen. Blijf na de film nog even zitten als je dit wil meemaken!

Elke derde dinsdag van de maand staat Film Fest Gent bij je voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je maandelijks afwisselend terecht in cc Binder in Puurs en CC Ter Dilft in Bornem. De vertoning wordt telkens op alle locaties vooraf gegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

De volgende editie van Film Fest Gent On Tour in Klein-Brabant vindt plaats op 18 december 2018 in CC Ter Dilft.

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

De film wordt een maand op voorhand aangekondigd.

Regie: Felix van Groeningen
Land: Verenigde Staten
Met: Steve Carell, Timothée Chalamet

Bron: UiTinVlaanderen.be