Wanneer

  • di 13 november 2018
    van 20.00u tot 21.45u

Prijs

€ 6,00 (Vrijetijdspas: € 5,00)

Waar

naam
cc Binder - Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
drama in aanwezigheid van regisseur Koen Mortier

Engel volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Ze vinden waardigheid en hoop bij elkaar om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Boven dit wederzijds gevoel primeert echter hun liefde voor elkaar.

Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

Ex Drummer-regisseur Koen Mortiers nieuwe langspeelfilm opende het Filmfestival van Oostende. Festivaldirecteur Peter Craeymeersch: "Engel is een pakkend verhaal over de kwetsbaarheid van een held die aan de verwachtingen van het publiek en zichzelf niet meer kan voldoen, met overtuigende vertolkingen en een crew van topniveau. Door de schitterende fotografie en production design heb ik de film ook meteen geselecteerd voor de internationale LOOK!-competitie."

"Het gaat niet alleen over die tragedie die ons allemaal geraakt heeft, het is een vrije bewerking ervan", vertelt Koen Mortier over de film die vertrekt van een boek van Dimitri Verhulst.

De gelijkenissen met het tragische levenseinde van Frank Vandenbroucke zijn zeer opvallend.

Na de film is er een Q&A met regisseur Koen Mortier.

Deze special screening is een samenwerking met Puurs-Sint-Amandse wielertoeristenclubs WIK '70 Puurs, PuurCycling, Snelvoeters, Willaert-Van Boom, Coolhem Vets, Breendonkse Trappers en KWB Fietsers Oppuurs.

Regie: Koen Mortier
Land: België
Met: Vincent Rottiers, Paul Bartel, Fatou N'Diaye

Bron: UiTinVlaanderen.be