Wanneer

  • di 23 oktober 2018
    van 20.00u tot 22.35u

Prijs

€ 6,00 (Vrijetijdspas: € 5,00 )

Waar

naam
cc Binder - Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
drama 16+

VS in de jaren 1970. We volgen de zeer intelligente Jack door middel van 5 moordpartijen die zijn ontwikkeling als een seriemoordenaar definiëren. We ervaren het verhaal vanuit het gezichtspunt van Jack.

Hij beschouwt elke moord als een kunstwerk op zichzelf. Onderweg horen we Jacks beschrijvingen van zijn persoonlijke toestand, problemen en gedachten door een terugkerend gesprek met de onbekende Berm - een groteske mengeling van drogredenen vermengd met een bijna kinderlijk zelfmedelijden - en een diepgaande uitleg over, volgens Jack, zijn gevaarlijke en moeilijke manoeuvres.

De Deense regisseur Lars von Trier keert terug met een portie gruwel die nooit choquerend wordt, maar wel de moeite is om met voyeuristisch genoegen gade te slaan.

Zeven jaar nadat hij in Cannes zijn sympathie voor Hitler betuigde tijdens de persconferentie van Melancholia, en daarop door het festival als persona non grata van de Croisette werd gebonjourd, was bad boy Lars von Trier dit jaar eindelijk back in town. En dat met het portret van een seriemoordenaar uit de seventies die - we citeren gekke Lars - 'het idee viert dat het leven betekenisloos en kwaadaardig is.'

Regie: Lars von Trier
Land: Denemarken, Frankrijk
Met: Uma Thurman, Matt Dillon, Riley Keough

Bron: UiTinVlaanderen.be