Wanneer

  • do 13 september 2018
    van 13.30u tot 19.00u

Waar

naam
cc Binder
adres
Forum 92870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Op zondag 9 september nemen we dat erg letterlijk. Die dag noemen we Open Binder, waar iedere bezoeker, liefhebber, buur… kan ontdekken wat het nieuwe cc inhoudt. Ook socio-culturele verenigingen ontbreken niet op deze cultuurmarkt.

Rondleidingen

Op zondag ontdek je elk hoekje en kantje van cc Binder tijdens één van de rondleidingen. Het is een unieke kans om een blik te werpen achter de schermen, je ziet plaatsen waar je als bezoeker normaal geen toegang hebt.

Om deze rondleidingen vlot te laten verlopen, vragen we om je in te schrijven. Je kan een uur kiezen: rondleidingen om 14.00u – 15.00u – 16.00u – 17.00u – 18.00u

 

Cultuurmarkt

Onze socioculturele verenigingen stellen zich aan je voor op de cultuurmarkt. Je vindt ze in het hele gebouw en kan ze leren kennen.

 

Workshops en optredens

Onder andere Academie voor Muziek en Woord Boom – afdeling Puurs, Terpsichore, De Scharnier, Carmina, de Bacchanten, POPKOOR TEENSPIRIT, Concordiavrienden Kalfort, CMB Puurs, FabLab Klein-Brabant, Verlin komen langs!

 

Meerstemmig zingen - Bacchanten

Is zingen jouw passie? En klinkt samen zingen met anderen je als muziek in de oren? Kom dan naar de gratis workshop 'meerstemmig zingen als een echte Bacchant'. Dirigente Ellen Verheyen van het gemengd koor Bacchanten uit Liezele dompelt je onder in de wereld van het koorzingen. Samen met anderen zingen werkt ontspannend en rustgevend. De ludieke doch professionele aanpak van dirigente Ellen Verheyen tilt het niveau van de individuele koorzangers en daarmee ook van het hele Bacchantenkoor naar een hoger niveau. Wil je ook proeven van het koorzingen? Welkom om 15.00u!

Blazen op buizen - Concordiavrienden

Heb je er altijd van gedroomd om samen met een orkest op te treden? Zie je het zitten om tijdens het openingsweekend van cc Binder zelf op te treden in de nieuwe concertzaal? Dan moet je zeker mee komen bluizen tijdens de workshop van het harmonieorkest Concordiavrienden. Deze workshop gaat door tussen 15.00u en 16.00u.

Bluizen?? Bluizen staat voor blazen op buizen! Op een uurtje tijd leer je niet alleen een mooie klank maken op een buis maar studeer je, samen met een koperensemble, een muziekwerkje in. Dit muziekstuk wordt gebracht in de nieuwe concertzaal tussen 16.30u en 17.00u.

Voorkennis van muziek is niet vereist. Nodig alvast de nodige fans uit om je aan te moedigen tijdens je optreden!

Verlin

Verlin is singer/songwriter, gitarist, performer, kunstschilder en vader van actrice Laura Verlinden. Verlin’s song Running Wild stond op nr. 1 van de New Releases lijst van Studio Brussel. Ook te horen op Running Wild zijn: BJ Scott – Backing Vocals / Lange Polle (Triggerfinger) – Gitaar / Ronny Mosuse – Bas. In 2017 heeft Verlin de EP Soul Indian gereleased. Om 17.00u start hij het levensverhaal van DEKOL!

Muziekinstrumenten maken  - CMB 

Het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw van Puurs is van de partij! Op zondag 9 september kan je instrumenten, gebouwd in het CMB, bewonderen in een kleine tentoonstellling. 

Wil je zelf ook een muziekinstrument maken? Dat kan! De hele dag kan je onder begeleiding van de vrijwilligers je eigen muziekinstrument van karton of papier komen maken (voor kinderen van 6 tot 10 jaar). 

Academie Muziek & Woord

Zaal Klapper 

13.30: Bram Van Weverberg (accordeon) en Kathleen Mens en leerlingen (harp)

15.30: Bram Van Weverberg (accordeon) en Kathleen Mens en leerlingen (harp)

Atelier Forte

13.30 - 14.00: Marit Mussche met leerlingen piano demonstreren.

Atelier Knetter

13.30-15.30: Sabine Brits en haar leerlingen woord  werken rond het boek  “vergeten Prinsessen”

Worden prinsessen echt in een roos geboren? Had je al een klets-estafette met prinses Louisette d’Esperluette? Zag je Roma Manouche al eens dansen om een vuur?

De leerlingen Woord van de  Academie voor Muziek en Woord brengen een performance rond “Het grote boek van de vergeten prinsessen” (Philippe Lechermeier en Rébecca Dautremer).

Wil je ze graag aan het werk zien? Kom dan naar de Theater-kamer van het prinsessenpaleis!

Spelbegeleiding: Sabine Brits, decor en kostuums: Sonia Vinck 

Grote Theaterzaal

13.30: Peter Heremans & Ilse Tourné (piano & dwarsfluit) A. Piazolla

Lieve Colpaert & Nancy Janssens (piano 4-handig)

14.30: Peter Heremans & Ilse Tourné (piano & dwarsfluit) A. Piazolla

Lieve Colpaert & Nancy Janssens (piano 4-handig)

 

Tekenacademie 

Atelier Fonkel

'Aristokatten': In stilo en aquarel, voor klein en groot.

Atelier Mix

'Vlekken en verbeelding': Breng de vlekken tot leven met stiften, kleurpotloden en fantasie, voor klein en groot

 

Feesttaart en gezelligheid

In de zaal Spil kan je proeven van de exclusieve Bindertaart. Zet je er gezellig bij met een drankje. Ondertussen kan je natuurlijk ook iets drinken in huiscafé DEKOL.

Om 17.00u geniet je in DEKOL van een optreden van Verlin. Verlin, Pascal Verlinden, is singer/songwriter, gitarist, performer en kunstschilder.

 

Breng je puzzelstuk mee!

In de week van 6 augustus kreeg je een uitnodiging in je bus. Deze uitnodiging maakt deel uit van een puzzel. Zoek drie anderen die je puzzel kunnen vervolledigen, ga samen op de foto en wie weet win je wel filmtickets voor jou en je medepuzzelaars!

Je kan de foto zelf nemen en #binderstebuiten gebruiken op facebook en instagram. Of je komt samen naar Open Binder en laat een kiekje nemen aan onze fotostand. Neem je puzzelstukken mee!

 

Ontdek het nieuwe gebouw vanuit de lucht

Op de locatie van de oude theaterzaal prijkt tijdens ons openingsweekend een gigantisch reuzenrad, van maar liefst 38 meter hoog. Een ritje kost slechts 4 euro. Je overschouwt samen met je vrienden de hele buurt en dus ook het nieuwe gebouw!

We delen in augustus en september duizenden en duizenden kraslotjes uit. Daarmee kan je één van de 2500 gratis ritjes op het reuzenrad winnen. Krassen maar!