Wanneer

  • di 30 april 2019
    van 14.00u tot 15.20u

Prijs

€ 7,00

Waar

naam
cc Binder - Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
In een fractie van een seconde kan je leven omslaan. Rudy Claeys raakte in 2003 zwaargewond in een auto-ongeval. Sindsdien is hij verlamd en beweegt hij zich voort in een rolstoel. Desondanks (of net daarom) zit Rudy op de planken als acteur in 'Fractie van een seconde', een voorstelling die jongeren wil sensibiliseren omtrent de valkuilen in het verkeer.

Zijn mede- en tegenspeler is Stef Vanlee, die met ruim 18 jaar ervaring op spoeddienst en MUG het thema langs de andere kant kent. Stef vertelt over zijn interventies als verpleger bij de MUG, soms spectaculair, maar ook aangrijpend.

'Fractie van een seconde' is een authentieke voorstelling met een educatief karakter. Mede dankzij de grote inbreng van regisseur Walter Janssens wordt echter de kaart van theater getrokken, waarbij gebruik wordt gemaakt van humor, muziek en filmbeelden.

De voorstelling richt zich op leerlingen van de derde graad secundair; de doelgroep die straks actief in het verkeer terechtkomt als nieuwe chauffeur. Jongeren vertonen vaak een hoger risicogedrag en zijn nog steeds oververtegenwoordigd in de ongevallencijfers, als kwetsbare voetganger, fietser, bromfietser, automobilist of passagier.

Alles wat je hoort, is waargebeurd. Niet met een belerend vingertje, wel met een origineel, maar aangrijpend verhaal, waarin ook humor een plaats krijgt. Het theaterstuk heeft zijn doel niet gemist. (Jan Stassijns- Gazet van Antwerpen)

Een theatervoorstelling die tegelijk geestig, emotioneel en confronterend is, dat is 'Fractie van een seconde'. (VRT Nieuws)

Walter Janssens tekent voor de regie. Hij is als regisseur / muzikant / acteur bekend van zijn werk met o.a. Kommil Foo, Ultima Thule, The Primitives, Laika, Theater Malpertuis, Luckas Vander Taelen, Phillippe De Maertelaere, Cie Vuil Konijn, De Vieze Gasten en Vernieuwd Gents Volkstoneel.

Stef Vanlee werkt sinds 1998 op de dienst spoedgevallen / MUG van ZNA campus Jan Palfijn. Hij deed theaterervaring op bij het Ronald van Rillaer gezelschap en daarna bij Theater Aksident onder leiding van Herman Verbruggen en Jan Hongenaert, waar hij nog steeds actief is. Hij vertolkte gastrollen in o.a. 'Familie', 'Spoed', 'Professor T' en de film 'Kassablanka'.

Rudy Claeys is van opleiding verpleegkundige. Hij speelde straattheater bij De Lepe Hoek en De Buys, zowel in Vlaanderen als in Nederland. Sinds een verkeersongeval in 2003 zit Rudy in een rolstoel. Rudy geeft regelmatig vorming over leven met een beperking en staat mee op de scène in 'Fractie van een seconde'.

Concept en spel: Stef Vanlee en Rudy Claeys
Regie: Walter Janssens
Productie: ViZuWeel vzw met de steun van Rondpunt vzw
www.fractievaneenseconde.be