naar top
Menu
CC De Kollebloem

Even geduld - Collectief dOFt

op dinsdag
2 april
foto: even geduld - staand.jpg

Wanneer

  • di 02 april 2019
    van 10.30u tot 11.30u
  • di 02 april 2019
    van 14.00u tot 15.00u

Prijs

€ 5,00

Waar

naam
cc Binder - Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
"Een absurde, krachtige danstheatervoorstelling waarbij twee identieke performers de toeschouwer op een subtiele manier naar zichzelf doen kijken. Het is maar een voorstel, hè. EVEN GEDULD is een poging tot het opvoeren van een opvoering. Het praten over het opvoeren van een opvoering. Toch heeft het totaal geen inhoud…

“Als wij dat willen, kunnen wij een pauze inleggen van een minuut.”

Nee, u hoeft zich geen zorgen te maken, dit zal niet gebeuren. Stilte spreekt toch ook? Denken en doen, en alles daartussen, met de twijfel voorop. Over de aanzet tot, maar het gebrek aan. Twijfel in een luchtig jasje, die je op een speelse manier meesleurt in menselijke denkvormen en gewoontes.

Als één grote, ongestoorde machine ratelen ze hun pleidooi af. Met 7 grote spiegels in de aanslag worden ze geconfronteerd met zichzelf, de ander en dat brengt frustraties met zich mee. Ze zijn allebei erg geïnspireerd door het visuele aspect. In EVEN GEDULD worden er dan ook verrassende beelden gecreëerd. Gedurende de voorstelling sluipt er een onherroepelijke stoorfactor in. Een ruis die steeds meer in hun lichaam sijpelt en hun drang helemaal op stelten zet.

Ze zijn beiden gefascineerd door elkaars disciplines, omdat de afstand ertussen zo groot lijkt en het moeilijk is de taal van de ander te beheersen. In EVEN GEDULD is er een mooie cross-over gemaakt van deze twee disciplines in één eigen taal. Jonas en Piet zetten een korte, sprankelende voorstelling neer. Op een superstrakke geluidsband bewegen ze synchroon als een eeneiïge tweeling, halen acrobatische toeren uit en charmeren met hun aanstekelijke humor en energie.

Concept, dans & spel: Piet Van Dycke & Jonas Vermeulen (collectief dOFt)
Coaching: Randi De Vlieghe
Productie: Tweetakt Utrecht
Coproductie: fABULEUS en Artforum vzw in het kader van VAART
Foto's: Anna Van Kooij

In samenwerking met CC Ter Dilft Bornem

Eventueel extra voorstelling om 10.30u.