Wanneer

  • za 02 maart 2019
    van 20.00u tot 23.00u

Prijs

€ 15,00 (Vrijetijdspas: 13 euro; Kansenpas: 10 euro)

Waar

naam
cc Binder - Theaterzaal de Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.ccbinder.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
I.s.m. De Schakel Puurs. Blijkbaar vind ik de wereld Ieangstigend en bedreigend ... Ge moet de gazet eens openslaan. Vindt gij de wereld niet beangstigend en bedreigend?

Jan Sobrie en Reinhilde Decleir werkten vorig jaar samen aan 'Mémé-de peetmoeder' van Kopergietery. En het klikte meteen. Nu schrijft Jan een tekst, voor Tutti Fratelli, gepuurd uit de waanzin van de wereld, de stad en de grote kleine mens daarin. Fien Desmet en Anneleen Boehme, verwante zielen van Jan, flankeren met zang en muziek.

Zoals gewoonlijk ploeteren de fratelli met woorden, gezang en dans, op zoek naar hun zijn of niet zijn in deze wereld.

Tutti Fratelli gelooft in het creëren van ontmoetingen in openheid en vertrouwen. In het geven van een 'taal' via artistieke processen. Theater als bindmiddel.

Tutti Fratelli is een artistiek-sociale werkplaats gevestigd in Antwerpen, onder de bezieling van Reinhilde Decleir, tevens regisseur van het gezelschap. Steeds meer mensen in onze maatschappij vallen uit de boot en leven, zeker in een stedelijke context, meer en meer geïsoleerd. Verschillen in kleur, afkomst of stand slaan steeds diepere kloven tussen “kansarmen” en “kansrijken”. Tutti Fratelli wil daarop een antwoord bieden door terug te keren naar de essentie van menselijke schoonheid.

Tutti Fratelli maakt theater met een zeer diverse groep mensen. De nadruk ligt op de meest kwetsbaren van onze maatschappij: mensen in (kans)armoede, langdurig werklozen, asielzoekers, psychiatrische patiënten,… Ook mensen die niet tot een bepaalde doelgroep behoren doen mee. Zo komen we tot een zeer gemengde groep van een 30-tal spelers, de fratelli. De spelers worden professioneel omkaderd door artiesten met wie ze in dialoog gaan via woord, muziek, beweging en beeld. Hieruit ontstaan nieuwe artistieke uitdagingen. Tutti Fratelli geeft op die manier kansengroepen terug een plaats in de maatschappij.

SPELERS

Anna Schoonbroodt, Ann Van den Eynden, Arend-Johan Praats, Brenda Vangerven, Chantal Boels, Christine De Clerck, Christo Anagnostu, Dirk Rypens, Glenn Liebens, Hannelore Hens, Hilde Boogaerts, Juan Maldonado, Karlien Cauterman, Katty Van Beeck, Kristien Van den Bogaert, Marc Moens, Matthias Peersman, Michael Delissen, Paula Bartelen, Peggy Beaujean, Riccardo Federico, Sainbayar Khishigbayar, Silvio Espirito, Walter Canipel

MEDEWERKERS

TEKST: Jan Sobrie
REGIE: Jan Sobrie en Reinhilde Decleir
COMPONISTEN EN MUZIKALE LEIDING: Anneleen Boehme en Fien Desmet
MUZIKANTEN: Anneleen Boehme, Fien Desmet, Jon Birdsong, Wout Goris, Stefaan Blancke, Tobe Wouters ism masters van Koninklijk Conservatorium AP Hogeschool Antwerpen
DECORONTWERP: Giovani Vanhoenacker
DECORUITVOERING: Kopspel vzw
KOSTUUMONTWERP -EN UITVOERING: Hannah Chebaro, Amber Meyntjens
LICHT: Mark Van Denesse
GELUID: Gijsbrecht Moeyersons
AFFICHEBEELD: Ysbrant

Bron: UiTinVlaanderen.be