Wanneer

  • zo 25 november 2018
    van 11.00u tot 12.00u

Prijs

€ 12,00 (Vrijetijdspas: 10 euro)

Waar

naam
CC Binder - Klapper
adres
Forum 92870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.ccbinder.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
In deze voorstelling laat het Anemos saxofoonkwartet in hun ziel kijken. Zo wordt de luisteraar meegenomen op een hoogst persoonlijke reis. Door welke muziek raken zij ontroerd? Welke componisten kunnen het best hun muzikale passie vertalen? En, niet onbelangrijk, wat spelen zij graag? Het resultaat: waarschijnlijk de meest intieme voorstelling van Anemos tot nog toe.

“Anemos Fantasie” heeft, naast enkele schitterende parels uit de muziekgeschiedenis, ook een van de mooiste originele werken voor saxofoonkwartet op het programma staan: Gabriel Pierné's bekende “Introduction et variations sur une ronde populaire”. Als afsluiter een van de Grootste Belgen aan het woord: “Hommage à Jacques Brel”.

Over Anemos

"Het Anemos Saxofoonkwartet is in zijn 9-jarig bestaan uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de Vlaamse kamermuziek. Het kwartet viel meermaals in de prijzen in binnen- en buitenland als winnaars van Youth 'n Classic 2011, de Adolphe Saxwedstrijd in Dinant en de International Chamber Music Competition in Luxemburg. Ondertussen tradt het kwartet op in vele CC's, GC's en op festivals in Saint-Nazaire, Belgrado, Luxemburg, Amersfoort, Maastricht, Kerkrade, Zagreb en Kaunas (Litouwen).

Anemos werkt regelmatig samen met orkesten en koren. Zo brachten zij de Belgische creatie van het werk Jeu de Cartes van Vlaams componist Bart Picqueur met het orkest Musikalo, werkten ze samen met het koor Eigenwijs voor Opposites Attract ism CC De Ploter, brachten ze meermaals het Requiem van Fauré met kamerkoor Sequens uit Amersfoort (NL) en verzorgden ze dubbelconcerten met Musate en de fanfare van Westrode.

Het kwartet tracht in de toekomst zijn positie verder te verbreden; zijn hoofdmissie blijft het vernieuwen van het repertoire voor de saxofoon en dit bij een zo breed mogelijk publiek te brengen, maar daarnaast tracht het kwartet steeds meer de link te leggen met andere kunsttakken, zijn er creaties voorzien en breidt het via eigen arrangementen het repertoire van dit Belgisch instrument aanzienlijk uit."

Bron: UiTinVlaanderen.be