naar top
Menu
CC De Kollebloem

Huiskamerconcert - Renee

op vrijdag
5 oktober
foto: RENEE Hert_portret 2(c) Toon Mertens tournee2014.jpg

Wanneer

  • vr 05 oktober 2018
    van 20.00u tot 21.30u

Prijs

€ 12,00 (Vrijetijdspas: 10 euro)

Waar

naam
een huiskamer in Puurs
adres
nog niet gekend2870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.ccbinder.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Onlangs vroeg een jongeman in het publiek of hij haar op zijn nachtkastje mocht zetten en dat vat de sfeer van haar muziek mooi samen. Renée maakt porseleinen fluister-pop, met het hart op de tong en vertaalt dit samen met haar band naar een ragfijn web waarin sporadisch een instrumentaal melodietje op glanst.

Singer-songwriter Renée Sys studeerde filmregie en schrijven aan het RITS te Brussel. In haar eentje stond ze onder andere op het podium van de AB, Trix, Het Depot en De Vooruit als support van Mark Lanegan, Isobel Campbell, Ruben Block, Lady Linn and her magnificent Seven, Don Mc Lean, Howe Gelb en Baxter Dury. Ze schreef muziek voor Marc Didden's documentaire Dikke Vrienden en de in Montreal bekroonde langspeelfilm Noordzee-Texas van Bavo Defurne.

Renée vond een thuishaven bij muzikanten Eva Bruneel, Pieter Elias, Stijn Engels en Gunter Deleu. Afgelopen zomer kon u hen samen aan het werk zien op het podium bij Sint-Jacobs op de Gentse Feesten.

Hun album Extending Playground kwam in het voorjaar uit bij het label Zealrecords. Wouter Vlaeminck (tomàn) en Mathijs Bertel (ansatz der maschine) maakten de opnames. Het album werd door Wouter geproduced en gemixed in zijn zolderkamer. Renée nam alle vocals en twee songs op in haar kamer in het oude kasteel waar ze woont.

Live neemt de band je mee in een sfeertje vol nostalgie alsof je zelf op de naald van de grammofoonplaat zit en elk klein putje of kraakje tot in je binnenste voelt doorzinderen.

Bron: UiTinVlaanderen.be