naar top
Menu
CC De Kollebloem

Lezing: Hoe kun je jouw grenzen verleggen, zonder erover te gaan? - Jeroen Walravens

op donderdag
28 februari
foto: Jeroen Walravens.jpg

Wanneer

  • do 28 februari 2019
    van 20.00u tot 21.30u

Prijs

€ 8,00 (Vrijetijdspas: 6 euro)

Waar

naam
Bibliotheek Puurs
adres
Hondsmarkt 22870 Puurs (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
038907620
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.ccbinder.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Ontdek hoe je het onmogelijke mogelijk maakt. Jeroen Walravens toont hoe je jouw grenzen verlegt in een lezing vol authenticiteit. Waardevolle lessen vanuit een levensechte vertelling. Zonder gimmicks, zonder pitch.

Zovelen onder ons geven elke dag alles wat we hebben. Maar dat is vaak niet genoeg. We worden overvraagd en worden geleefd.
Hoe kunnen we dit ene leven echt in handen nemen en het betekenis geven?
Hoe kunnen we leven vanuit waar we voor staan en de persoon worden die we willen zijn?

In deze lezing toont Jeroen Walravens hoe jij jouw grenzen kunt verleggen, zonder erover te gaan. Geen Amerikaanse peptalk of prestatiegerichte motivatie onzin, maar een kalme blik op de dingen die echt belangrijk zijn. Zodat onze grenzen automatisch gaan opschuiven.

In de woorden van Friedrich Nietzsche “Wie een waarom heeft waarvoor hij kan leven, kan bijna elk hoe verdragen."

Over Jeroen Walravens
Toen Jeroen in september 2007 ontwaakte na een maand lange coma zat zijn leven erop. Een ernstig hersenletsel zorgde ervoor dat hij niet meer kon gaan, staan of zelfs rechtop zitten. Hij kon amper spreken en was volledig gedesoriënteerd. Zijn leven verdween voor zijn ogen. Alles wat hij graag deed kon hij niet meer en de mensen die hij graag zag zag hij steeds minder.

Gekluisterd aan een rolstoel, in een revalidatiecentrum ver van huis, begon hij na te denken. Over het leven dat hij tot hiertoe geleid had, over zijn relatie met zichzelf en de mensen rondom hem en over hoe hij omging met opportuniteiten en uitdagingen. Dit leidde tot een fundamentele transformatie en hij zou nog geen drie jaar later Mount Everest bereiken.

Daarboven besefte hij dat Everest bereiken op zich niet zo speciaal was, wel de shift die hij had gemaakt tijdens de afgelopen jaren. Van een leven vol boosheid, vluchten, verslavingen en zonder liefde voor zichzelf of anderen; naar een bewuste manier van leven, gekenmerkt door sereniteit en waardering van wat is.

Dit was het grote wonder, dit was voordien echt ondenkbaar. Want we hebben geen idee van wat mogelijk is voor ons in dit leven. Dit delen werd zijn levensmissie, de reden waarom hij 's ochtends opstaat.

Jeroen inspireerde al duizenden met zijn lezingen en workshops. Zijn boek -Het is altijd NU- verscheen in 2016 bij Houtekiet. Het ging binnen de 2 maanden in zijn derde druk. (www.altijdnu.be)

Bron: UiTinVlaanderen.be