Wanneer

  • vr 07 september 2018
    van 20.30u tot 21.30u

Prijs

€ 25,00

Waar

naam
cc Binder - Theaterzaal de Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.ccbinder.be
Deel deze pagina
A Duet For One. Tien eigenzinnige versies van songs zoals Admiral Freebee die in het voorbije decennium op diverse podia voor het voetlicht bracht. Géén Best Of dus, laat staan een Greatest Hits – daarvan heeft de Admiraal er simpelweg te veel – maar wel een andere, hoogst fascinerende kijk op de vrolijke wanhoop die hij zijn oeuvre mag noemen.

Net als bij de aankomende solo concerten in Antwerpen en Nederland, vindt Tom Van Laere zichzelf daarbij veelal alleen op het podium terug, alwaar hij met doorleefde stem en verbeten akoestisch gitaarspel op zoek gaat naar de definitieve versies van nieuwere en oudere Freebee-classics. Slechts af en toe wordt hij in de rug gesteund door enige sensuele backing vocals of een onheilspellend synthesizerarrangement, en deze sobere, uitgebeende set-up blijkt niet alleen voor de luisteraar maar ook voor Tom Van Laere zelf hypnotiserend te werken. Van het prachtige Buddy via het gloedvolle Oh Darkness tot het in ons collectieve geheugen gegrifde Get Out Of Town: soms is het alsof Van Laere terwijl hij speelt in de spiegel kijkt en diep in zijn eigen ogen eindelijk vindt wat hij altijd al met deze liedjes wilde vertellen; als in een duet dat hij met zichzelf zingt. Op die momenten neemt de song hem bij de hand, als een kind zijn vader, en lijkt hij in zijn eigen muziek te verdwijnen. Zo onthult hij in deze intense live versies – inclusief een bloedstollende cover van Dylans Man In The Long Black Coat – een glimp van zijn mysterie terwijl hij het tegelijk vergroot; niet iedereen kan het. Maar er mag ook gelachen worden. Al in opener Admiral for President is het gniffelen geblazen om Van Laere in the era of Trump te horen zingen: 'This land is condemned, we need the Admiral for President.' Wat ooit jeugdige branie leek, blijkt nu simpelweg de keiharde waarheid te zijn, folks.

Zo grasduint A Duet For One op intrigerende wijze door the ever present, zonder ooit nostalgisch te worden. Integendeel, hier en daar openen zich nieuwe wegen. Dixit de Admiraal: 'Want ik vind mezelf eigenlijk nog altijd veelbelovend.' Geen wonder dat ondertussen, te Admiral Freebee HQ, verrassend nieuw materiaal vorm krijgt in het hoofd van een man wiens doel is: disturbing the comforted and comforting the disturbed, zoals de ondertitel van de nakende najaarsconcerten luidt. Oftewel: het bieden van troost, passie en verlangen aan u, het weledele publiek, én aan zichzelf.

Bron: UiTinVlaanderen.be