Wanneer

  • za 02 februari 2019
    van 20.00u tot 21.30u

Prijs

€ 10,00 (Vrijetijdspas: 8 euro)

Waar

naam
GC de Nestel
adres
Buisstraat 19c2890 Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.ccbinder.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
2 februari zal in het teken staan van de legendarische singer-songwriter en Nobelprijswinnaar voor Literatuur: Robert Allen Zimmerman oftewel Bob Dylan!

In bluesmiddens is Marc De Wit zeker geen onbekende en met bands als 'The Former Bluesband', Swing Job', 'Grand Slam' en 'Marc and the Mondaylovers' stond hij decennia lang op vele podia. En vergeten we zeker ook niet zijn vele gastoptredens met Cousin' Jo from New Orleans, Eddy Boyd, Mighty Flea Connors en vele andere. Samen met zijn compaan Rik Ooms (Deperated Company) werd het plan opgevat om het oeuvre van de vermaarde Bob Dylan eens door te ploegen. Het werd een boeiende tocht die resulteerde in een fijne selectie.

Marc De Wit's stemgeluid leent zich wonderwel voor dit repertoire. Denk Dylan, maar zonder dat nasale randje...en dat klinkt verdraaid goed! Zo zijn er schitterende versies van 'I Want You' – uit 'Blonde on Blonde' – en 'Love Sick' waarmee ook gitarist Rik Ooms zich in de kijker speelt. Gestuwd door de ritmesectie - bestaande uit Dirk de Cleen op bas, Benny Dom op drums, Staf Dierckx afwisselend op viool, mandoline en gitaar, aangevuld met achtergrondzang van Lea Vandenbroek en Veronique Laeveren - blijft de focus liggen op 'hun' gevarieerde selectie uit het rijke arsenaal van de grootste singer-songwriter aller tijden. Zo is het fijn om nummers te (her)ontdekken als 'When The Deal Goes Down', 'Things Have Changed' (Modern Times) en Ballad of a Thin Man' uit 'Highway 61 Revisited'. Er valt in Dylan's werk nog heel wat te bespeuren en er is zoveel meer dan die resem wereldhits, zoals bijvoorbeeld 'Changing of the Guards'.

Een programma met covers van Bob Dylan, bekende en minder bekende nummers. De bezetting: Marc De Wit (Zang, gitaar, mondharmonica); Rik Ooms (gitaar); Benny Dom (drums); Staf Dierckx (gitaar, viool, mandoline); Dirk De Cleen (bas); Véronique Laeveren en Lea Van den Broeck (backings).

Bron: UiTinVlaanderen.be