Wanneer

  • zo 13 januari 2019
    van 11.00u tot 12.00u

Prijs

€ 14,00 ( Vrijetijdspas: 12 euro)

Waar

naam
GC de Nestel
adres
Buisstraat 19c2890 Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands)
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
website
http://www.ccbinder.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
De eerste ontmoeting tussen Stephanie Proot en de zussen Claire en Aurore Dassesse vond plaats in de herfst van 2012, toen ze door concertorganisator Euterpe waren uitgenodigd om het Pianotrio in d van Anton Arenski te vertolken. Het concert was een eclatant succes, waarop de drie dames beslisten de eerder toevallige samenwerking als een permanent ensemble verder te zetten.

Door gewijzigde orkestactiviteiten in Toulouse, is celliste Aurore verhinderd om het concert in Sint-Amands te spelen. Ze zal vervangen worden door Justus Grimm.

Hun eerste gezamelijke wapenfeit indachtig, doopten Claire, Aurore en Stephanie de kamermuziekgroep Ensembl'Arenski, een welgekozen naam die hen ook toelaat in wisselende bezettingen voor het voetlicht te treden. Als pianotrio kijken de drie musici met een frisse blik naar het grote repertoire. Tegelijkertijd laten ze het publiek kennismaken met minder bekende werken.

Op zoek naar het perfecte samenspel ging Ensembl'Arenski binnen de muren van de Brusselse Muziekkapel Koningin Elisabeth in de leer bij het befaamde Artemis Quartett. De groep verscheen al in de programmaboeken van talloze binnen- en buitenlandse concertorganisaties, waaronder De Bijloke, Festival Musiq3, het Muziekinstrumentenmuseum en Concertgebouw Brugge. In 2017 werd Ensembl'Arenski verkozen tot Supernova, een duwtje in de rug voor onder andere een concerttour doorheen België en de uitgave van een eerste cd.

De drie leden van het ensemble kunnen een hoop persoonlijke muzikale ervaringen delen met hun compagnons, ervaringen die ze opdeden tijdens hun studies, doorheen indrukwekkende wedstrijdparcoursen, bij het spelen van talloze concerten en dankzij inspirerende ontmoetingen met collega's wereldwijd.

Claire (°1989) studeerde van 2004 tot 2007 bij Augustin Dumay en Tatiana Samouil aan de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Vervolgens verwierf ze haar bachelor aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel in de klas van Igor Oistrakh. Tussen 2009 en 2015 haalde ze onder de hoede van Mihaela Martin in de Haute Ecole de Musique de Genève en de Hochshule für Musik und Tanz Köln twee masters en het Konzertexamen. Die studieijver wierp zijn vruchten af, want Claire mocht onder andere de eerste prijzen op de Breughel-, Didier Noé-, Deru- en de befaamde Vieuxtempswedstrijd bijschrijven op haar palmares en wist ook de Nancy Philippartbeurs in de wacht te slepen. Ze trad als soliste op met het Slovakia Zalina Orchestra en het Orchestre des Pays de Savoie, speelde in zalen als Covent Garden en... en verzorgde liveopnames voor de Zwitserse radio, RTBF en Franse Musique. Sinds 2013 is ze ook permanent aan de slag bij het Orchestre de la Suisse Romande.

Aurore (°1991) startte haar cellostudies bij Ilia Laporev en werd in 2003 als 'buitengewoon jong talent' toegelaten tot de klas van Justus Grimm in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Na vervolgens te hebben gestudeerd bij Hélène Dautry, als student van het Conservatoire de Paris, begon Aurore haar bachelorjaren bij Grimm aan het Conservatorium van Antwerpen. Sinds 2012 studeert ze in de Hochschule für Musik te Saarbrucken bij Gustav Rivinius en is ze op weg om na een bachelor- en masterdiploma ook een solistendiploma te bemachtigen. Aurore was succesvol in verschillende competities. Zo won ze onder meer de Breughelwedstrijd en het Concours Européen pour Jeunes Solistes te Luxembourg en werd ze tot Young Belgian Talent verkozen door The Bayard Patnership. Ze was te gast in de grote Belgische huizen en belandde als lid van het European Union Youth Orchestra op de podia van de Royal Albert Hall in Londen, het Berlijnse Konzerthaus en het Concertgebouw van Amsterdam.

Stephanie (°1987) behaalde in 2009 haar masterdiploma aan het Antwerpse Conservatorium in de klas van Levente Kende. Ze vervolgde haar vorming als solist bij Ramzi Yassa aan de Ecole Normale Alfred Cortot te Parijs en bij Abdel Rachman El Bacha in de Muziekkapel Koningin Elisabeth. Haar laatste mentor is Lev Natochenny, bij wie ze tot 2016 aan de Frankfurter Hochschule für Darstellende Kunst und Musik studeerde. Als kind mocht Stephanie zegevieren in zowat alle Belgische wedstrijden. Daarna kaapte ze ook op internationale competities (onder meer in Mée-sur-Seine, Madrid, Porto, Shanghai, London, Zagrab en Bonn) vaak de hoogste prijzen weg en werd ze niet zelden tot publiekslieveling gekroond. In 2012 was het goed raak en won ze vier wedstrijden op een rij (in Wernigerode, Massarosa, Granada en Leuze). Een jaar later was ze halvefinaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd. Voor haar vertolkingen in binnen- en buitenland prijst een unanieme pers Stephanie om haar geraffineerde, expressieve en kleurrijke spel. Onderhand is Stephanie ook zelf docent en combineert ze haar concertcarrière met het begeleiden van jong aanstormend talent.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Programma:

  • Anton Arenski: Trio nr.2 in f
  • Franz Schubert: Nocturne
  • Astor Piazzolla: 4 seasons of Buenos Aires