Wanneer

  • wo 16 mei 2018
    van 20.00u tot 21.30u

Prijs

Gratis (Gratis)

Waar

naam
Bibliotheek Puurs
adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem - divers

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
"Wat wil je later worden?" vroeg mijn tante, terwijl ze me nieuwsgierig aankeek. "Later als ik groot zal zijn?" aarzelde ik, "dat weet ik nog niet." Maar ik wist het wel. Ik wou een jongen worden. Gewoon zijn hoe ik me voelde.

Samuel Dali De Schepper wordt geboren als meisje maar voelt zich sinds zijn prille jeugd gevangen in dat lichaam. Jarenlang worstelt hij met zichzelf tot hij op zijn veertigste een ingrijpende beslissing neemt en geslachtsaanpassende ingrepen hem eindelijk ook uiterlijk tot man maken. Voor de maatschappij zijn transgenders een kleine minderheid waarover weinig geweten is. Toch blijkt dat het aantal meldingen van onbehagen met het geboortegeslacht de laatste jaren blijft stijgen.

In deze lezing spreekt Samuel open en eerlijk over zijn gevoelswereld, belicht alle stappen in zijn transitie en geslachtsaanpassende ingrepen. Zijn verhaal is een echte eyeopener en doet de maatschappij nadenken over de stereotype hokjes "man-vrouw". Samuel beschouwt het leven als een vorm van Kunst. De kunst om je leven te leiden, niet lijden en daarbij vooral je authenticiteit te bewaren.

Zijn boek Aan de achterkant was alles in orde kan een leidraad zijn voor al wie zijn gender in vraag stelt of geïnteresseerd is in genderdiversiteit maar ook voor familie en vrienden van, hulpverleners en opvoeders kan het een steun en informatiebron betekenen.

In samenwerking met çavaria.