Wanneer

  • za 20 oktober 2018
    van 10.00u tot 16.00u

Prijs

Gratis (Basistarief: 0,00 €)

Waar

naam
leeszaal bib, Hondsmarkt 2
adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
cc Binder Puurs

Contact

Telefoon
038907620
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Lessenreeks: 20 en 27 oktober 2018

Energiefit (ver)bouwen? Leer het van een expert!
Doelgroep: iedereen met plannen om een woning te bouwen of volledig te renoveren

Heb je bouw- of verbouwplannen? Laat je dan goed informeren.
Zo vermijd je verrassingen, doorprik je verkooppraatjes en maak je betere keuzes. Tegelijk zorg je voor een lagere energiefactuur en een beter wooncomfort.

Schrijf je vandaag nog in voor onze twee Bouwfit-dagen in Puurs

Onafhankelijk advies in mensentaal
Eandis en architectenvereniging NAV ontwikkelden een tweedaagse cursus waarmee je alle kennis meekrijgt die je nodig hebt om duurzaam en energiezuinig te bouwen of te verbouwen. Voorkennis is niet nodig. Technische aspecten worden meegegeven in mensentaal door een ervaren architect. Hij geeft je onafhankelijke informatie over de voor- en nadelen van materialen en technieken. Hij illustreert alles met zowel goede als slechte praktijkvoorbeelden over typische bouwproblemen, zoals bouwknopen of koudebruggen.

Zowat alle aspecten van bouwen of verbouwen komen aan bod. Op het programma staan onder meer isoleren, ventileren, verwarming, sanitair en nutsvoorzieningen. Maar ook duurzame technieken, BENOvatie-premies en wetgeving staan op de agenda. De cursus eindigt met concrete oefeningen over de meest optimale keuzes en bouwconfiguraties.
Schrijf je vandaag nog in!
Deelnemen aan de Bouwfit-dagen is volledig gratis. Je krijgt ook een cursuspakket en tijdens de middag zijn er broodjes. Wacht niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.

De Bouwfit-dagen in Puurs hebben plaats op zaterdag 20 oktober en zaterdag 27 oktober 2018 in cc Binder (Forum 9) en dit telkens van 10.00u tot 16.00u.

Inschrijven kan via de website www.eandis.be/energiefit.

Vier goede redenen om je in te schrijven voor de Eandis Bouwfit-dagen

1. Maak de juiste keuzes
Er zijn heel wat verschillende bouwmaterialen en systemen op de markt. En wie (ver)bouwt moet heel wat keuzes maken. Hoe meer je weet, hoe sneller je tot de juiste keuzes komt.
2. Voldoe aan de bouwwet
Wie (ver)bouwt, moet voldoen aan de EPB-wetgeving (Energieprestatie en Binnenklimaat). En die gaat over alles wat te maken heeft met energie in je woning. Ook daarvan ben je best op de hoogte voor je een bouwproject start.
3. Geen 'bouwchinees'
Aannemers en materialenhandelaars spreken soms bouwtechnisch Chinees. Maar het zijn wel cruciale partners voor je nieuwbouw of verbouwing. Je zult zeker merken dat alles vlotter gaat als je zelf geïnformeerd op de afspraak bent.
4. Simply the best
Elke fabrikant beweert de beste te zijn. En goede verkopers hebben het liever niet over de nadelen van wat ze verkopen. Met onafhankelijk advies kom je verder bij de voorbereiding van je (ver)bouwproject. Dan kun je voor- en nadelen correcter afwegen.

i.s.m. Eandis

Bron: UiTinVlaanderen.be