Wanneer

  • di 22 mei 2018
    van 20.00u tot 21.55u

Prijs

€ 6,00 (5 euro abonnementsprijs (per 4 voorstellingen))

Waar

naam
THEATERZAAL DE KOLLEBLOEM
adres
Kloosterhof 22870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
drama, komedie

"Raped While Dying", "And Still No Arrests", "How Come, Chief Willoughby?" Op een dag prijken deze drie teksten op aanplakborden langs de weg naar Ebbing, Missouri. Met die ongewone actie wil de alleenstaande moeder Mildred Hayes uiting geven aan haar ongenoegen over de stilte in het onderzoek naar de moord op haar tienerdochter. Het meisje werd tevens verkracht en verbrand, al is niet zeker in welke volgorde de drie acties zich hebben afgespeeld. Zeven maanden na de feiten heeft de politie van Ebbing (een fictieve plek trouwens) nog niemand in het vizier, iets waar ook de plaatselijke sheriff Willoughby mee in zijn maag zit. Dat kan Hayes echter niet tegenhouden, want het plaatsen van de drie borden is slechts de start van een kruistocht tegen Willoughby. Een strijd waarbij hij zonder moeite het gros van de dorpsgemeenschap achter zich krijgt. Zelfs Hayes' zoon vindt dat zijn moeder overdrijft.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is de derde film van de Britse regisseur en toneelauteur Martin McDonagh (In Bruges, Seven Psychopaths) die als geen ander zwarte humor vermengt met diepsnijdende drama's over verlies en rouw. De film is allesbehalve een strijd tussen goed (de moeder) en kwaad (de sheriff). De personages zijn genuanceerd en zoals altijd is McDonagh geïnteresseerd in dat kritieke punt waarop zelfs de braafste hendrik over de rooie gaat. Al is het evengoed een portret van het diepe zuiden van de VS en zijn diep ingesleten xenofobie. Zoals de openlijk racistische politieman die op een onvergetelijke wijze wordt neergezet door Sam Rockwell.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri is trouwens een acteursfestival eersteklas. Frances McDormand (Fargo, de film) geeft aan de ontsporende Mildred Hayes toch een menselijk gelaat. Woody Harrelson zorgt als sheriff voor het perfecte tegengewicht. De film heeft daarenboven een excellente soundtrack van Carter Burwell (de vaste componist van Joel en Ethan Coen), verankerd in de rijke Amerikaanse folktraditie. Een mix van Shakespeare en western die ontroert, doet lachen en de toeschouwer niet overdondert met speciale effecten: kom daar maar eens mee in Hollywood anno 2017.

Three Billboards werd 7 keer genomineerd voor de Oscars, Frances McDormand won de Academy award voor Beste Actrice, Sam Rockwell won de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

Regie: Martin McDonagh
Land: Verenigde Staten
Met: Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell