Wanneer

  • di 17 april 2018
    van 20.00u tot 22.10u

Prijs

€ 6,00 (5 euro abonnementsprijs (per 4 voorstellingen))

Waar

naam
THEATERZAAL DE KOLLEBLOEM
adres
Kloosterhof 22870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
drama, historisch

Een onherkenbare Gary Oldman kruipt in de huid van Winston Churchill voor een film die zich afspeelt tijdens een van de meest turbulente periodes uit de Britse geschiedenis, WO II.

De toenmalige kersverse premier moet in de eerste dagen van zijn ambt de hartverscheurende keuze maken tussen het onderhandelen over een vredesverdrag met Nazi-Duitsland of vechten voor de idealen en vrijheid van zijn natie.

Terwijl de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk, een sceptische koning en de weerstand van zijn eigen partij. Om de loop van de wereldgeschiedenis te veranderen, moet hij dit dieptepunt zien te overwinnen.

'Oldman ís een plezier om naar te kijken. Het zijn niet alleen de maniertjes en de grimassen die zijn vertolking zo overtuigend maken, of de kilo’s make-up en siliconen waaronder zijn gezicht begraven zit. Ook zijn geest lijkt echt ergens anders te zitten. Dit is geen opzichtige show, maar een doorleefde gedaanteverwisseling.' – De Morgen

Gary Oldman won de Oscar voor Beste Acteur, Kazuhiro Tsuji, David Malinowski, Lucy Sibbick wonnen de Oscar voor Beste Make-up en Haar.

Regie: Joe Wright
Land: Engeland
Met: Gary Oldman, John Hurt, Kristin Scott Thomas