Wanneer

  • di 15 mei 2018
    van 20.00u tot 21.45u

Prijs

€ 6,00 (5 euro abonnementsprijs (per 4 voorstellingen))

Waar

naam
THEATERZAAL DE KOLLEBLOEM
adres
Kloosterhof 22870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Deze film gaat door in CC de Kollebloem
De ooit zo geliefde Hollywoodactrice Gloria Grahame (Annette Bening) slijt tegenwoordig haar dagen in kleine theaters. Op tournee door Engeland ontmoet ze de jonge acteur Peter Turner (Jamie Bell) die al snel in de ban raakt van de legendarische femme fatale. Wat begint als een vurige affaire, ontwikkelt zich gaandeweg tot een hechte relatie. Hoewel Gloria bijna 30 jaar ouder is, blijkt Peter de enige persoon te zijn bij wie ze troost kan vinden. Hun passie en levenslust worden echter zwaar op de proef gesteld.
 
De film is gebaseerd op de memoires van Peter Turner, die in de film te zien is als Jack.
 
Grahame leerde in haar jeugd acteren van haar moeder, een theateractrice die door het leven ging onder de artiestennaam Jean Grahame. Ze was aan het begin van de jaren 40 te zien op Broadway en kreeg een contract bij Metro-Goldwyn-Mayer, toen Louis B. Mayer haar in een toneelstuk zag.
 
Nadat ze de naam "Gloria Grahame" aannam, maakte ze haar filmdebuut in Blonde Fever (1944), maar werd voor het eerst opgemerkt in It's a Wonderful Life (1946).
 
Grahame verscheen voornamelijk in films noirs als de aantrekkelijke en seksuele dame. Voor haar rol in Crossfire (1947) werd ze genomineerd voor een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol. Ze won de Oscar voor die film niet, maar ontving deze wel een aantal jaren later voor haar rol in The Bad and the Beautiful (1952).
 
Grahame stond bekend als een moeilijke actrice om mee samen te werken. Omdat ze té aantrekkelijk was voor het vertolken van een kwaadaardige personage en te brutaal overkwam voor het spelen van een onschuldige personage, was het moeilijk om Grahame in te zetten in films die niet onder het genre film noir vielen. Desondanks bleef Grahame tot in de jaren 80 werkzaam als actrice.
 
Elke derde dinsdag van de maand staat Film Fest Gent bij je voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen.
 
In Klein-Brabant kan je maandelijks afwisselend terecht in CC de Kollebloem in Puurs en CC Ter Dilft in Bornem. De vertoning wordt telkens op alle locaties vooraf gegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.
 
De volgende editie van Film Fest Gent On Tour in Klein-Brabant vindt plaats op 19 juni 2018 in CC Ter Dilft.
 
Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.
 
De film wordt een maand op voorhand aangekondigd.