Wanneer

  • di 24 april 2018
    van 20.00u tot 21.59u

Prijs

€ 6,00 (5 euro abonnementsprijs (per 4 voorstellingen))

Waar

naam
THEATERZAAL DE KOLLEBLOEM
adres
Kloosterhof 22870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
drama, komedie

Het waargebeurde I, Tonya is een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeetje met een talent groter dan zichzelf. Margot Robbie schittert als nooit tevoren als de verguisde Tonya Harding, terwijl Allison Janney als Tonya's moeder een filmpersonage voor de eeuwigheid neerzet. Regisseur Craig Gillespie (Lars and the Real Girl) vindt met I, Tonya een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering.

De Belgische cinematograaf Nicolas Karakatsanis (Rundskop, Welp) verzorgt dan weer met ongelooflijke finesse de magistrale beeldvoering.

'Voor Robbie moet het personage van Harding een droom zijn geweest zoals Aileen Wuornos dat was voor Charlize Theron ten tijde van Monster. Van de voluptueuze seksbom uit The Wolf of Wall Street is geen spoor te bekennen. Maar Robbie, hoe goed ze ook is, wordt genadeloos onder tafel gespeeld door Allison 'Nice gets you shit' Janney, wiens personage die in de filmgeschiedenis plaats mag nemen tussen de ma van Norman Bates in Psycho en Joan Crawford in Mommie Dearest. Haar Oscar staat hopelijk al klaar.' – Vertigo

Allison Janney won de Oscar voor Beste Vrouwelijke Bijrol.

Regie: Craig Gillespie
Land: Verenigde Staten
Met: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney