Wanneer

  • di 27 maart 2018
    van 20.00u tot 21.58u

Prijs

€ 6,00 ( 5 euro abonnementsprijs (per 4 voorstellingen))

Waar

naam
THEATERZAAL DE KOLLEBLOEM
adres
Kloosterhof 22870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Politie

Na Image en Black, is Patser de derde langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah. De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe. Daarnaast zijn o.a. ook de Nederlandse rapper Ali B., Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en niemand minder dan Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.

De film vertelt de waanzinnige trip van vier vrienden op 't Kiel die ervan dromen om te leven als echte Patsers, namelijk snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface.

Living the good live met snelle patserbakken, dikke villa's, veel bling bling en... respect.

In dit verhaal is de lijn tussen fictie en realiteit wel heel erg fijn.  Eerder werd in de VRT-reportage Pano nog uitvoerig bericht over Antwerpen als dé Europese invoerhaven van cocaïne en de wijd verspreide, lucratieve drugsmaffia in de stad. Facts die eveneens het verhaal van Patser vormen.

“We hebben ons nochtans slechts heel vaag laten inspireren door echte verhalen en hebben vooral de coolste Vlaamse film ooit gemaakt.” lacht El Arbi.

“Min of meer gebaseerd op waargebeurde shit.” vult Fallah grijnzend aan. “Het is gewoon een fascinerend milieu waar we een spannende gangsterfilm met de nodige dosis humor over hebben gemaakt.”

Regie: Adil El Arbi, Bilall Fallah
Land: België
Met: Matteo Simoni, Hans Royaards, Junes Lazaar, Said Boumazoughe, Nora Gharib