Wanneer

  • di 13 maart 2018
    van 20.00u tot 21.15u

Prijs

€ 6,00 (5 euro abonnementsprijs (per 4 voorstellingen))

Waar

naam
THEATERZAAL DE KOLLEBLOEM
adres
Kloosterhof 22870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Komedie, romantisch

Sommige cineasten worden een begrip ná hun debuut, anderen lang ervoor. Dankzij zijn writing credits voor Hilde Van Mieghems Smoorverliefd en Sprakeloos behoort de 33-jarige Bert Scholiers tot die laatste categorie.

Dat zijn ambitie zich niet tot schrijven alleen beperkt, was in 2014 al duidelijk. Toen werd het script van zijn passieproject Charlie en Hannah gaan uit, een komedie over twee Antwerpse hartsvriendinnen die een knotsgekke nacht beleven, geselecteerd voor de prestigieuze Cinémart, de coproductiemarkt van het Internationaal Filmfestival van Rotterdam. Sindsdien werkte Scholiers samen met talenten als Evelien Bosmans, Daphne Wellens en Hans Bruch Jr. - de cinematograaf van onder andere Lucifer en Het vijfde seizoen - aan één van de meest eigenzinnige Vlaamse komedies ooit. Charlie en Hannah gaan uit is namelijk een ode aan het onstuimige stadsleven van hippe twintigers, bestaande uit studeren, flirten, seks en veel drank. En dat allemaal in een dromerige zwart-witfotografie.

"Mijn film draait volledig om de personages. Met kleur werken zou me misschien te veel daarvan hebben afgeleid", zei Scholiers eerder tegen Focus Knack. "Films die zich in grootsteden afspelen zijn vaak gebaat bij zwart-wit. Ze worden romantischer, krijgen een magisch kantje. Denk aan Manhattan van Woody Allen of Frances Ha van Noah Baumbach." Niet toevallig haalt hij net die cineasten aan, want beiden zijn belangrijk voor de mumblecore-komedie: de ene is de grondlegger van het praatzieke zwart-wit-indiegenre, de andere is vandaag de grootste pleitbezorger van dit soort komische praatprenten. Met zijn indrukwekkende debuut sluit ook Scholiers zich aan bij deze mumblecore-traditie, al neemt hij graag verrassende wendingen. Zo begint zijn film als een geüpdatete versie van Éric Rohmers Ma nuit chez Maud om daarna in een stroomversnelling te raken dankzij de wilde psychedelische omwegen van Hannah (Daphne Wellens) en Charlie (Evelien Bosmans). Zelfs een planeet waar pratende borsten de normaalste zaak van de wereld zijn, ligt op hun route. Kortom: Charlie en Hannah gaan uit is een hyperkinetische rollercoaster die je, zoals het een goede vriend of film betaamt, op sleeptouw neemt langs de dingen des levens.

Elyne Notebaert speelt het hulpje van Satan en leidt de vertoning in.

Regie: Bert Scholiers
Land: België
Met: Daphne Wellens, Evelien Bosmans, Patrick Vervueren, Jeroen Van Dyck, Frances Lefebure