Wanneer

  • di 20 maart 2018
    van 20.00u tot 21.58u

Prijs

€ 6,00 (5 euro abonnementsprijs (per 4 voorstellingen))

Waar

naam
Theaterzaal CC de Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Deze film gaat door in CC de Kollebloem
Tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog nemen anarchie en willekeurige moorden de overhand. Ternauwernood ontsnapt aan de patrouilles vindt de negentienjarige korporaal Willi Herold een achtergelaten uniform van een kapitein van de Duitse Luchtmacht.
 
Vermomd als 'Hauptmann Herold' verzamelt hij soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren die hij persoonlijk van Hitler zelf zou gekregen hebben.
 
Der Hauptman - l’Usurpateur, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Duitse soldaat Willi Herold, die op 19-jarige leeftijd in de huid kroop van een oplichter en despoot na het vinden van het uniform van een hogere officier in april 1945.
 
De van origine Duitse, Robert Schwentke studeert eerst vergelijkende litteratuur en filisofie, om daarna een cursus regie te volgen aan het American Film Institute. Hij oogstte veel succes met zijn eerste films, in Duitsland geproduceerd, en ging naar De VS om daar zijn geluk te beproeven.
 
In 2005 regisseerde hij de thriller Flight Plan met Jodie Foster. In 2009 regisseerde hij The Time Traveler's Wife met Eric Bana en Rachel McAdams. Het jaar erna kende hij groot succes met RED, genomineerd voor de Golden Globes en de Satellite Awards, met daarin Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich en Helen Mirren. In 2013 vertrouwde hij Ryan Reynolds de hoofdrol toe in R.I.P.D. met ook Jeff Bridges.
 
Recentelijk heeft Robert Schwentke twee delen van de Insurgent-trilogie geregisseerd, gebasseerd op de bestsellers van Veronica Roth.
 
Elke derde dinsdag van de maand staat Film Fest Gent bij je voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen.

In Klein-Brabant kan je maandelijks afwisselend terecht in CC de Kollebloem in Puurs en CC Ter Dilft in Bornem. De vertoning wordt telkens op alle locaties vooraf gegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

De volgende edities van Film Fest Gent On Tour in Klein-Brabant vinden plaats op: 17 april in CC Ter Dilft, 15 mei in CC de Kollebloem en 19 juni 2018 in CC Ter Dilft.

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

De film wordt een maand op voorhand aangekondigd.