Wanneer

  • di 19 december 2017
    van 20.00u tot 22.00u

Waar

naam
CC Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 412880 Bornem
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Deze film gaat door in CC Ter Dilft

Oliemagnaat J.P. Getty is de rijkste man ter wereld, wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome ontvoerd wordt door de Italiaanse maffia. De ontvoerders eisen 17 miljoen dollar. Wanneer de miljardair weigert een cent te betalen voor de jongen, ontvangt zijn familie het afgesneden oor van de jongen. Wanhopig om haar zoon te redden alvorens hij verder in stukjes wordt gesneden, besluit zijn moeder Gail zelf te onderhandelen met de ontvoerders. Zelfs met de hulp van een ex-CIA agent zal Gail vindingrijk moeten zijn om haar zoon te bevrijden zonder geld.

Meester-cineast Ridley Scott (Alien, Blade Runner en Gladiator) tekent voor een episch kat-en-muisspel tussen de Getty-familie, de maffia en de sensatiebeluste paparazzi. Hij kan daarvoor rekenen op een uitzonderlijke sterrencast met o.m. Michelle Williams (Shutter Island, Manchester by the sea) en Mark Wahlberg (The Departed).

In een ongeziene move heeft Scott en het team achter het ontvoeringsdrama beslist om Kevin Spacey uit de film te knippen. De steracteur, die sinds enkele weken langs alle kanten beschuldigd wordt van seksueel grensoverschrijdend gedrag, speelde in de film oliemagnaat J. Paul Getty. Niemand minder dan The Sound of Music-legende Christopher Plummer neemt de rol van Getty over.

Elke derde dinsdag van de maand staat Film Fest Gent bij je voor de deur met een avant-première onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in bioscopen of culturele centra in heel Vlaanderen. In Klein-Brabant kan je maandelijks afwisselend terecht in CC de Kollebloem in Puurs en CC Ter Dilft in Bornem. De vertoning wordt telkens op alle locaties vooraf gegaan door een video-introductie waarin Patrick Duynslaegher en een relevante gastspreker dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

De volgende edities van Film Fest Gent On Tour in Klein-Brabant vinden plaats op: 16 januari in CC de Kollebloem, 20 februari in CC Ter Dilft, 20 maart in CC de Kollebloem, 17 april in CC Ter Dilft, 15 mei in CC de Kollebloem en 19 juni 2018 in CC Ter Dilft.

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

De film wordt een maand op voorhand aangekondigd.