Wanneer

  • di 14 november 2017
    van 20.00u tot 22.08u

Prijs

€ 6,00 (6 euro basisprijs5 euro abonnementsprijs (per 4 voorstellingen))

Waar

naam
Theaterzaal CC de Kollebloem
adres
Forum 92870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Drama

Boris en Zhenya gaan scheiden. Ze ruziën voortdurend en plannen onafgebroken bezoeken voor hun te koop staand appartement. Allebei bereiden ze hun respectieve toekomst voor: Boris heeft een relatie met een jonge zwangere vrouw en Zhenya date een rijke man... Geen van beiden lijkt nog interesse te hebben in Aliocha, hun 12-jarige zoon. Tot hij verdwijnt.

Drie jaar na de release van zijn prijsbeest Leviathan keert regisseur Andrej Zvjagintsev terug naar Cannes met Loveless, een film over een scheidend koppel dat samen moet werken om hun verdwenen zoon terug te vinden.

De regisseur sprak over het tumult rond zijn vorige film, die gezien werd als een zware kritiek op de Russische politiek, maar wel gesubsidieerd door de Russische staat.

“De Russische minister van cultuur heeft hemel en aarde bewogen om aan iedereen duidelijk te maken hoe slecht hij Leviathan wel vond en dat ze nooit meer dezelfde fout zouden maken. In het geval van Loveless hebben we er bewust voor gekozen om zonder staatsinmenging te werken. Loveless is een Russische, Franse, Duitse en Belgische coproductie. We wilden de Russische staat gelijkaardige schaamte voor deze film besparen.”

‘Andrei Zvyagintsev laat de kolder van Leviathan voor wat het is en gaat voor een echtscheidingsthriller die je op de best mogelijke manieren lam mept.’ – Vertigo

Regie: Andrey Zvyagintsev
Land: Frankrijk
Duur: 128 minuten
Met: Maryana Spivak, Alexei Rozin, Matvei Novikov
Leeftijd: vanaf 16 jaar