Wanneer

  • do 08 februari 2018
    van 20.00u tot 21.30u

Prijs

€ 8,00 (6 euro abonnementsprijs / 6 euro kortingsprijs (voordeelpas bib / lid Davidsfonds / -18j - +60j / lerarenkaart) / 8 euro basisprijs)

Waar

naam
Bibliotheek
adres
Hondsmarkt 22870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsloket@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Merkte jij het ook al? We zijn alsmaar vaker bang. Bang om niet rond te komen, bang om te falen, bang voor aanslagen, bang om alleen te zijn, bang om te gaan samenwonen, bang voor verandering, bang voor morgen.

Volgens filosoof Bleri Lleshi leven we als het ware in een angstsamenleving. Zouden we dan maar beter stoppen met leven? Voor Bleri Lleshi is dat geen optie. Want ... we zijn ook bang van de dood. Zijn oplossing? De Liefde. Nee, niet de romantische liefde. Wél de liefde die ons laat groeien en bloeien. Liefde die ons samenbrengt. En die heeft diepe wortels nodig – net zoals een boom. Die wortels zitten het best verankerd in gezinnen, onderwijs, media, politiek en alles daartussen. Klaar voor een nieuwe kijk?


Bleri Lleshi is filosoof, schrijver, mensenrechtenactivist en spreker. Zijn echte naam? Blerim Gjonpalaj. Van oorsprong Albanees, nu al achttien jaar in België. Hij woonde evenveel jaar in Albanië.

Bleri Lleshi is auteur van Brieven uit Brussel (2013), De neoliberale strafstaat (2014), Liefde in tijden van angst (2016) en Inaya, brief aan mijn kind (2017). Hij schrijft regelmatig voor Knack en De Morgen. En ook op zijn drukbezochte Bleri Lleshi’s Blog pent hij zijn gedachten neer. Lleshi is jeugdwerker in Brussel en docent aan de hogeschool UCLL in Leuven.

Een samenwerking met Davidsfonds Puurs.