Wanneer

  • za 22 april 2017
    van 20.00u tot 21.30u

Prijs

€ 16,00 (14 euro abonnementsprijs / 15 euro kortingsprijs (voordeelpas bib / -18j - +60j / lerarenkaart) / 16 euro basisprijs)

Waar

naam
THEATERZAAL DE KOLLEBLOEM
adres
Kloosterhof 22870 Puurs
Google Maps
Toon op Google Maps

Organisatie

naam
CC de Kollebloem

Contact

Telefoon
03 890 76 20
e-mail
vrijetijdsbalie@puurs.be
Deel deze pagina
Deze informatie is niet meer actueel!
Al langer dan vandaag hadden schrijver Tom Lanoye en regisseur Piet Arfeuille de wens uitgesproken met elkaar samen te werken. Met GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder, wordt die droom gerealiseerd.

Topactrice Viviane De Muynck geeft gestalte aan de moeder van een gedode terrorist. Naast een psychologisch portret dat de beweegredenen van de geweldenaar probeert te doorgronden, is GAZ… vooral een betoog voor menselijkheid en een pleidooi voor nuance: een mens of zijn handelingen is niet te herleiden tot een paar motieven.
Arfeuille heeft de kracht van Lanoye's tekst versterkt door De Muynck in een kale maar monumentale ruimte te plaatsen. Het resultaat is een uitgepuurde voorstelling waarin De Muynck haar verweer helder en indringend op het publiek loslaat. Ze acteert op het scherp van de snede en laat diep in haar ziel kijken. Dat laat niemand onberoerd, al zeker de moeders niet.

Met ‘GAZ. Pleidooi van een gedoemde moeder’ wordt nog maar eens duidelijk hoe en waarin een klein ensemble als Theater Malpertuis groot kan zijn. (Theatermaggezien)

Over Piet Arfeuille
Arfeuille is artistiek leider en huisregisseur van Theater Malpertuis. Zijn theatertaal is tegelijkertijd sterk visueel als in taal geworteld. Als een antropoloog analyseert hij de menselijke natuur en gedragingen. Hij laat zien hoe de tijdgeest invloed heeft op de gemoedsgesteltenis en het gedrag van mensen.

THEATER MALPERTUIS speelt GAZ. PLEIDOOI VAN EEN GEDOEMDE MOEDER van TOM LANOYE
Regie: Piet Arfeuille
Spel: Viviane De Muynck

Bron: UiTinVlaanderen.be